Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Να που πήγαν τα λεφτά! Ο Δήμος Βέροιας πληρώνει 7.400 ευρώ το μήνα ενοίκιο για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης

Να που πήγαν τα λεφτά! Ο Δήμος Βέροιας πληρώνει 7.400 ευρώ το μήνα ενοίκιο για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης
– Τα δύο ΚΕΠ Ημαθίας που στεγάζονται στη Βέροια σε μόλις 125 τ.μ έχουν μηνιαίο μίσθωμα 2.447,57 ευρώ
– 3.027,57 ευρώ το μηνιαίο ενοίκιο για τη διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Βέροιας
– ”Βιομηχανία” υπέρογκων ενοικίων ενώ η νομαρχία έχει 42 ιδιόκτητα ακίνητα
Το αστρονομικό αυτό ποσό των 7.400 ευρώ για ένα διαμέρισμα 112 τετραγωνικών μέτρων πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι για να στεγάσει υπηρεσίες εκπαίδευσης η πρώην νομαρχία Ημαθίας.
 
Δεν είναι όμως μόνο αυτό το μοναδικό εξωπραγματικό ενοίκιο αφού όπως αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, πολλά από τα μισθώματα των διευθύνσεων της πρώην νομαρχίας, που περιέρχονται στον δήμο Βέροιας λόγω του Καλλικράτη, έχουν προκλητικές συμβάσεις χάρη στις οποίες οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πλουτίζουν.
 
Σύμφωνα με την Μακεδονία το οίκημα όπου στεγάζεται η διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Βέροιας με 395 τετραγωνικά έχει μηνιαίο μίσθωμα 3.027,57 ευρώ και ετήσιο ενοίκιο 36.330,84 ευρώ.
 
Επίσης αποκαλύπτεται πως το ένα από τα δύο ΚΕΠ Ημαθίας που στεγάζεται στη Βέροια με μόλις 125 τετραγωνικά έχει μηνιαίο μίσθωμα 2.447,57 ευρώ και ετήσιο ενοίκιο 29.370,84 ευρώ.
 
Όμως αυτό που θα κάνει τους τροικανούς να σκίσουν τα πτυχία τους είναι ότι η πρώην νομαρχία έδινε ενοίκιο 7.400 ευρώ τον μήνα για ένα διαμέρισμα μόλις 112 τ.μ., όπου στεγάζεται η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια, τη στιγμή που το γραφείο στέγασης και αποθήκευσης βιβλίων στεγάζεται σ’ ένα κτίριο 150 τ.μ. και το ενοίκιο φτάνει στο πενιχρό ποσό των 489 ευρώ.
 
Οι ευθύνες για τις προκλητικές μισθώσεις ανήκουν τόσο στην απερχόμενη διοίκηση της πρώην νομαρχίας όσο και από την προηγούμενη και ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Κ. Καραπαναγιωτίδης έφτασε στο σημείο να απαντήσει πως ”πράγματι ορισμένες μισθώσεις είναι υπέρογκες” και ότι η νομαρχία πλήρωνε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο για ενοίκια την ώρα που έχει ιδιόκτητα 42 ακίνητα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε