Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ναι στο πάγωμα των μισθών τους λένε οι δικαστές

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.12.2009 | 15:34
Πρώτη δημοσίευση: 12.12.2009 | 15:34

Ναι στο πάγωμα των αποδοχών τους όχι όμως στις περικοπές λένε οι δικαστές.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης.
 
“Λόγω της οικονομικής κρίσης, το δικαστικό σώμα δεν δέχεται συρρίκνωση των αποδοχών του, αλλά δεν είναι αντίθετο στο «πάγωμα» των αποδοχών του για όσο χρόνο απαιτείται” είπε χαρακτηριστικά.
 
Επίσης, είπε ότι «η Δικαιοσύνη στη χώρα μας εδώ και μία δεκαπενταετία υπολειτουργεί από απόψεως ταχύτητας απονομής της», ενώ ως προς τον τρόπο επιλογής των ηγεσιών των ανωτάτων δικαστηρίων είπε ότι οι Ολομέλειες των μεγάλων δικαστηρίων θα προεπιλεγούν κάποιους δικαστές και εξ αυτών η Βουλή και η εκάστοτε Κυβέρνηση θα επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους.
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση παραιτήθηκε από το προνόμιο να επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας και η διαδικασία θα γίνεται μέσω της Βουλής.
Ακόμη, είπε ότι χρειαζόμαστε φωτισμένους και ανεξάρτητους δικαστές, τονίζοντας ότι οι δικαστές τη μόνη εξουσία που έχουν είναι αυτή της συνείδησή τους και του νόμου που θα εφαρμόσουν.
 
Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι οι δικαστές είναι θεματοφύλακες των θεσμών και επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. 
Ακόμη είπε ότι θεσμοθετημένα όργανα της Δικαιοσύνης δέχθηκαν επιθέσεις με σκοπό τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και προσέθεσε ότι αυτό αποτελεί προσβολή και μια τέτοια συμπεριφορά δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή. Και πρόσθεσε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το αυτοδιοίκητων των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας και να το βελτιώσουμε.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο