Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ναυάγιο” στην Υγεία μετά το όχι των προμηθευτών για νέες εκπτώσεις

Το υπουργείο ζητά εκπτώσεις τόσο στις προμήθειες φαρμάκων όσο και υλικών, αλλά οι προμηθευτές δηλώνουν ανένδοτοι.

Μετά την άγρια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τους φαρμακοποιούς αναφορικά με τις άδειες των φαρμακείων, που η κυβέρνηση εξετάζει να επιστρέφονται στο κράτος μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών, τώρα έρχεται άλλο ένα αγκάθι γνώστό ήδη που ακούει στο όνομα “προμηθευτές ιατρικών υλικών και φαρμάκων στο ΕΣΥ”.
 
Η συνάντηση που έγινε την Τρίτη ήταν ένα νέο ναυάγιο, καθώς ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους προμηθευτές μεγάλες εκπτώσεις στον τιμοκατάλογο των υλικών για το εννιάμηνο του 2010, τα υλικά δηλαδή που έχουν παραδοθεί στα νοσοκομεία από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Λοβέρδος πιο συγκεκριμένα ζήτησε έκπτωση 20% για όλα τα υλικά και 10% έκπτωση για τις τιμές των φαρμάκων, κάτι όμως που απορρίφθηκε από τους προμηθευτές, αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έκανε πίσω στο αίτημά της.

Όπως ανέφερε στο NewsIt ο πρόεδρος των προμηθευτών εμφυτεύσιμου υλικού, Διονύσης Σαργέτης δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εκπτώσεις, καθώς όπως τόνισε έχουν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις τιμών έως και 40% στους τιμοκαταλόγους τους. Μάλιστα, σημείωσε πως έχουν ήδη υποστεί ζημίες από τους τόκους των χρημάτων, τα οποία τους χρωστά το ελληνικό κράτος, ενώ έχουν χάσει, όπως υποστηρίζει το 30% των οφειλομένων χρημάτων από τα ομόλογα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε