Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Nαυάγησαν" οι διαβουλεύσεις Λαυρευντιάδη και Proto Bank

`Nαυάγησαν` οι διαβουλεύσεις Λαυρευντιάδη και Proto Bank
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2012 | 23:19
Πρώτη δημοσίευση: 30.01.2012 | 17:38

Έκλεισε η εισαγγελική έρευνα για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, μετά την αποτυχία συμφωνίας με την τράπεζα. Πόρισμα αναμένεται να υποβάλει πόρισμα ο εισαγγελέας  

Κλείνει η έρευνα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς σήμερα έκλεισε και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση του επιχειρηματία με την νέα τράπεζα για την επιστροφή ποσού 393 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο εισαγγελέας ανέμενε σήμερα τον κ. Λαυρεντιάδη, που, έπειτα από έξι αναβολές, επρόκειτο να καταθέσει ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων.

    Στο εισαγγελικό γραφείο, ωστόσο, προσήλθαν μόνον οι συνήγοροί του, οι οποίοι ζήτησαν και πάλι προθεσμία, 24ωρη, για την ανωμοτί κατάθεση του εντολέα τους, επικαλούμενοι διαπραγμάτευση του επιχειρηματία με την νέα Proton, για την επιστροφή ποσού 393 εκατομμυρίων ευρώ, που ελήφθησαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν στο ΔΣ της τράπεζας, ως δάνεια σε εταιρείες, που εξυπηρετούσαν συμφέροντά του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας επροτίθετο να παραδώσει άμεσα στην τράπεζα ποσό 50 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούσε διακανονισμό για την καταβολή, τμηματικά, του υπόλοιπου ποσού.

    Ωστόσο, η νέα τράπεζα φέρεται να μην αποδέχθηκε τη διαδικασία εξόφλησης του επίμαχου ποσού, για το ύψος του οποίου δεν υπήρξε διαφωνία.

    Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την τράπεζα, οδήγησε και στην άρνηση του εισαγγελικού λειτουργού να χορηγήσει και πάλι προθεσμία στον κ. Λαυρεντιάδη και να προχωρήσει στο κλείσιμο της δικογραφίας, χωρίς να λάβει κατάθεση του.

    Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα του κ. Δραγάτση για την πολύμηνη έρευνα που διενήργησε, στο οποίο εκτιμάται ότι θα εισηγείται την άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που φθάνουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο επιχειρηματίας έχει επιστρέψει ποσό 51 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι με μήνυσή της η παλαιά τράπεζα διεκδικεί από τον επιχειρηματία ποσό 320 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν παραμείνει σε αυτήν μετά την εκκαθάριση που έγινε.

    Τόσο η παλιά όσο και η νέα τράπεζα, που επίσης έχει υποβάλει μήνυση, έχουν δηλώσει πολιτικώς ενάγουσες στην ποινική διαδικασία.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο