Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, να ολοκληρωθουν οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολαβησης Διαιτησίας.

“Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο την διαφύλαξη του θεσμού, την διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες στην παρούσα φάση θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

“Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ένα αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό.Οι εργοδότες και ιδίως ο ΣΕΒ οχυρώθηκε πίσω από το μνημόνιο και την ομολογουμένη διάθεση του υπουργού Εργασίας να νομοθετήσει τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα” ανέφερε ο προέδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση της ιδιωτικής. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, οδηγεί τα Ταμεία σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία αφού αρνείται την ενίσχυσή τους, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας. Οι επιλογές της για το Δημόσιο είναι περισσότερο επώδυνες εξαιτίας της κατάστασης των Ταμείων αφού εντάσσει τους νέους στο ΙΚΑ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε