Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Νέα απάτη στον ΟΑΕΔ - Έπαιρνε βοηθήματα για 28 τοκετούς

Νέα απάτη στον ΟΑΕΔ - Έπαιρνε βοηθήματα για 28 τοκετούς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2011 | 18:39
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2011 | 18:17

Μετά την περίπτωση του πρώην αστυνομικού που έπαιρνε επιδόματα για 19 παιδιά, άλλη μία υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Νέα παραβατική συμπεριφορά στο υποκατάστημα της Νίκαιας, με περίπτωση φερόμενου ως ασφαλισμένου, ο οποίος προσκόμιζε πλαστές βεβαιώσεις εργοδότη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες δικαιωνόταν επιδομάτων ανεργίας, εντόπισε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αξιοποιώντας τα δεδομένα του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με τακτικούς και στοχευμένους ελέγχους στις αποδόσεις δαπανών παροχών ασθενείας.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, ο φερόμενος ως ασφαλισμένος κατέθετε τις βεβαιώσεις ανεργίας στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και του εχορηγείτο ασφαλιστική ικανότητα, με την οποία εισέπραττε βοηθήματα τοκετού, χρησιμοποιώντας πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Συνολικά, εισέπραξε 28 βοηθήματα για τοκετούς, που δεν πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολό τους.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία, αμέσως μετά τη διαπίστωση της παραποίησης των δικαιολογητικών, ενημέρωσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ Νίκαιας, Ληξιαρχείο Πειραιά). Αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων ενεργειών ήταν η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του παραβάτη στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, στον οποίο είχε προσφύγει για τη μηνιαία είσπραξη επιδόματος, παρουσία του δ/ντή του υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας και η παραπομπή του στον εισαγγελέα.

Το αρμόδιο υποκατάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε καταλογισμό των αχρεωστήτων καταβληθέντων ποσών, για τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν και θα προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο τυχόν άλλων παροχών, που έχουν αποδοθεί παράτυπα. Σε κάθε περίπτωση, θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για τη διασφάλιση των οικονομικών του Ιδρύματος.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ιδρύματος ότι θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους, προκειμένου να πετύχει την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς, με απώτερο στόχο να απολαμβάνουν τις παροχές οι πραγματικά δικαιούχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώην αστυνομικός έπαιρνε επιδόματα για... 19 παιδιά
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic] ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic]
  2. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για 10.000 άνεργους ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για 10.000 άνεργους
  3. Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους
  4. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων
  5. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων
  6. ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook