Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέα απεργία τη Δευτέρα στο Μετρό

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό απο εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό εμφανίζονται ανυποχώρητοι αντωδρώντας στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 συνεδέλφων τους.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει τη Δευτέρα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το πιο δημοφιλές μέσο Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, να αναγκαστούν να αναζητήσουν και πάλι εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις τους. 

Συγκεκριμένα τα ΔΣ των Σωματείων των εργαζομένων στο μετρό, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα. Λίγο νωρίτερα είχε τεθεί πρόταση για τριήμερη απεργία μέχρι και τη Δευτέρα, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων. Αλλά ενόψει της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ των Σωματείων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που έχουν συμπληρώσει ήδη δύο μέρες απεργίας, αντιδρούν στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προσελήφθησαν παράνομα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

Το πρωί το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό (ΑΜΕΛ), είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα, στον οποίο έθεσαν το θέμα της ανανέωσης συμβάσεων των συμβασιούχων, ενώ ζήτησαν επίσης να μην ισχύσουν οι περικοπές που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα. 

Ο κ. Τσιόκας τόνισε ότι το Μετρό είναι ένα δημόσιο μέσο – κόσμημα, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αθηναίους και δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία νέα Ολυμπιακή. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να θέσει ένα τέρμα στο ζημιογόνο κατήφορο της εταιρείας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια. 

Για το θέμα των συμβάσεων, υπενθύμισε το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιτζή και ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η ανανέωσή τους, σύμφωνα με το νέο νόμο, επισημαίνοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε