Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μόσχα για τον Εφραίμ

Νέα διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μόσχα για τον Εφραίμ

Πικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας, 100 περίπου άτομα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ρωσικής σοσιαλ-συντηρητικής Ένωσης, το Ανθρωπιστικό Κέντρο της Παγκόσμιας ρωσικής λαϊκής συνόδου, το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, η Ομοσπονδία των ορθόδοξων τεχνοκρατών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, η στρατιωτική – πατριωτική ροκ λέσχη της ενορίας της Συνόδου των Αγίων της Μόσχας και εκπρόσωποι της λέσχης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι».

    Οι συμμετέχοντες απευθύνθηκαν στην ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας με την παράκληση να υποστηρίξει τον συλληφθέντα αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

    Όπως έχουν εξαγγείλει οι διαδηλωτές και το Ίδρυμα του Αγ.Ανδρέου αύριο παρόμοια πικετοφορία θα διοργανωθεί έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στο Κρεμλίνο.

    Από πλευράς «επίσημων» αξιωματούχων τοποθετήθηκε σήμερα κατά της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ‘Ανω Βουλής (Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) Μιχαήλ Μάργκελοφ, ο οποίος είπε ότι ενώνει κι αυτός τη φωνή του «με τη γενική αγανάκτηση, τα μεγέθη της οποίας θα αναγκάσουν τους Έλληνες δικαστές να επιδείξουν ανθρωπισμό και προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες». Όπως εκτίμησε ο κ. Μάργκελοφ η κράτηση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ παραβιάζει τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι «η σύλληψη ενός ασθενούς ανθρώπου πριν ολοκληρωθεί η δικαστική βάσανος, χωρίς να γίνεται λόγος για τις αντιλήψεις περί ανθρωπισμού, καταργεί όλες τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε την περιφρόνηση τόσο των κανόνων της ανθρωπιάς, όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου».

    «Είναι πιθανόν αυτές οι ενέργειες να έχουν προκληθεί από την κρίση, η οποία οδήγησε τις ελληνικές Αρχές σε κατάσταση εκνευρισμού», δήλωσε ο Μάργκελοφ στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός πως η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ ανατέθηκε σε γυναίκα ανακρίτρια, θα μπορούσε να είναι ένδειξη χλευασμού σε έναν αθωνίτη ιερέα», αν και κατά την προσωπική του γνώμη η άδικη δίωξη θα ενισχύσει το πνεύμα του ηγουμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Π.Μόσχας σε Κ.Παπούλια: Απελευθερώστε τον Εφραίμ!

Βούλευμα καταπέλτης για Εφραίμ: “Είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση”

 

Μεγάλη συγκέντρωση για τον Εφραίμ στην Κύπρο – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

“Υπερβολική η προφυλάκισή μου” λέει ο Εφραίμ από τον Κορυδαλλό

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε