Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα δίκη για την στυγερή δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή

Η Μερσίνα Χαλβατζή σε φωτογραφία όταν ήταν φοιτήτρια.
Η Μερσίνα Χαλβατζή σε φωτογραφία όταν ήταν φοιτήτρια.
Μια στυγερή δολοφονία νεαρής Ελληνίδας που έγινε το 1997 και για την οποία καταδικάστηκε ένας άνδρας μόλις πριν από λίγα χρόνια βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην αρραβωνιαστικού της Μερσίνας Χαλβατζή, που ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε το πτώμα της κοπέλας, συνεχίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο η δίκη του 57χρονου Πίτερ Ντούπας, που κατηγορείται για τη δολοφονία της.
Ο Πίτερ Ντούπας που κατηγορείται για τη δολοφονία της

Το πτώμα της άτυχης 25χρονης βρέθηκε κατακρεουργημένο με 33 μαχαιριές, το 1997, λίγα μέτρα μακριά από τον τάφο της γιαγιάς της, όπου είχε πάει εκείνο το μοιραίο Σαββατόβραδο του Νοέμβρη για να της ανάψει το καντήλι.
Με τον αρραβωνιαστικο της
Στο δικαστήριο ο πρώην αρραβωνιαστικός της Μερσίνας, Άγγελος Γκοργκιέφσκι, περιέγραψε πώς βρήκε το πτώμα της κοπέλας, λέγοντας ότι “το θέαμα ήταν τόσο αποτρόπαιο” που το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να ουρλιάξει στην θέα του άψυχου κορμιού της πρώην αρραβωνιαστικιάς του.
 
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός Στίβεν Ρέινολντς που ήταν και ο αστυνομικός που βρέθηκε στο νεκροταφείο εκείνο το Σάββατο της 1ης Νοεμβρίου. Ο κ. Ρέινολντς είπε πως όταν πρωτοείδε τον Γκοργκιέφσκι, αυτός βρισκόταν σε κατάσταση υστερίας.
 
Ο 57χρονος Πίτερ Ντούπας, ήδη εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης για δύο άλλες δολοφονίες. Την δολοφονία της Νικόλ Πάτερσον και της Μάργκαρετ Μάεν, ενώ αρνείται την ενοχή του για την δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή για την οποία είχε ήδη καταδικαστεί σε ισόβια αλλά πέτυχε να γίνει επανάληψη της δίκης που αναμένεται να διαρκέσει δύο περίπου μήνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε