Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα δίωξη για το σκάνδαλο των μηχανογραφικών

Νέα δίωξη για το σκάνδαλο των μηχανογραφικών

Μια γυναίκα 61 ετών βρίσκεται κατηγορούμενη για πλαστή δήλωση μηχανογραφικού, καθώς οι αποκαλύψεις για το μέγα φιάσκο, συνεχίζονται!

Απίστευτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την Παρασκευή, με τις καταγγελίες δυο 18χρονων μαθητών, αλλά το Σαββάτο δόθηκε συνέχεια.

65χρονος, πατέρας μιας 18χρονης μαθήτριας από την Αθήνα, κατήγγειλε, την Παρασκευή, στην Αστυνομία ότι η κόρη του δε μπορούσε να υποβάλλει το μηχανογραφικά δελτίο της, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστό μηχανογραφικό, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα «ίχνη» του ηλεκτρονικού υπολογιστή, μέσω του οποίου υποβλήθηκε η πλαστή δήλωση του μηχανογραφικού δελτίου και το Σάββατο η αστυνομία έφτασε στην 61χρονη γυναίκα, εις βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών – Ανάστατοι χιλιάδες μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε