Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Νέα γενική απεργία για τα μέτρα που είναι άδικα, υφεσιακά και αναποτελεσματικά”

“Νέα γενική απεργία για τα μέτρα που είναι άδικα, υφεσιακά και αναποτελεσματικά”

Σε κοινή τοποθέτηση αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν κατέληξαν σήμερα φορείς του επιχειρηματικού κόσμου, των εργαζομένων, των αγροτών αλλά και των γιατρών, και μηχανικών.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, σε κοινή τους ανακοίνωση εκφράζουν την ανησυχία και την αντίθεση τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα οποία χαρακτηρίζουν άδικα, υφεσιακά, αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Επίσης, όπως αναφέρουν, τους απασχόλησαν τα ζητήματα της απαξίωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, της βίαιης συρρίκνωσης του Δημοσίου (μέσω της εφεδρείας και των απολύσεων), της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της υποβάθμισης της δημοκρατίας, καθώς και της ανάπτυξης φασιστικών φαινομένων στη χώρα μας.

Οι δύο εργοδοτικοί φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΕ εξέφρασαν με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό τη θέληση τους για αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

«Με δεδομένη την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 26/9/2012, καταλήγει η κοινή ανακοίνωση, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση κοινών δράσεων και συντονισμού των περαιτέρω ενεργειών των φορέων. Για το λόγο αυτό καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου, 6/10/2012, για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της υγείας και της Δευτέρας, 8/10/2012, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, με κορύφωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων την πραγματοποίηση, άμεσα, νέας γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να αποτραπεί η ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων».

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, την ΑΔΕΔΥ, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το ΤΕΕ και τη ΓΕΣΑΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτόπουλος: Καταλήψεις σε όλα τα υπουργεία, αεροδρόμια, λιμάνια και 48ωρες απεργίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε