Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα γραμμή μετρό: Αυτές είναι οι εταιρικές “συμμαχίες” που θα διεκδικήσουν το έργο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να καταθέσουν προσφορά στον διαγωνισμό για την επέκταση του μετρό της Αθήνας, με τη Γραμμή 4
– Πρόκειται για ένα έργο ύψος 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ
– Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου

 

Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό επέκτασης του μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η ΓΕΚ Τέρνα θα καταθέσει προσφορά στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, δήλωσε εκπρόσωπος της ΓΕΚ Τέρνα.
Προσφορές αναμένεται επίσης να καταθέσουν η “Άκτωρ” με την ιταλική “Ansaldobreda”, η “J&P Avax” με την ιταλική “Ghella” και τη γαλλική “Alstom” και η “Μυτιληναίος” με την ισπανική “FCC”, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος που δεν κατονομάζεται.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου, σημειώνει το Reuters. Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός για το έργο ύψους 1,45 δισ. ευρώ, αρχικά, προγραμματιζόταν να αρχίσει στις 30 Ιουνίου, παρατάθηκε για τις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια για τις 31 Ιουλίου.

Οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας αναμένεται να αρχίσουν το 2019 και να διαρκέσουν οχτώ χρόνια. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός, ώστε οι εργολάβοι να προβούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες, πριν αρχίσει το έργο της επέκτασης. 

Η γραμμή 4 θα καλύπτει το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, το οποίο υπολογίζεται να έχει μήκος 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς.

Οι θέσεις των σταθμών της γραμμής 4 του Μετρό από το Άλσος Βεΐκου ως το Γουδή θα είναι οι εξής:

1. Άλσος Βεΐκου, επί της λεωφόρου Βεΐκου, πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων. Θα σχεδιαστεί ως τερματικός σταθμός.

2. Γαλάτσι, στη διασταύρωση των λεωφόρων Βεΐκου και Γαλατσίου.

3. Κυψέλη, στην πλατεία Κυψέλης.

4. Δικαστήρια, στη διασταύρωση Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

5. Αλεξάνδρας, στη διασταύρωση Μουστοξύδη και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

6. Εξάρχεια, στην πλατεία Εξαρχείων.

7. Ακαδημία, στη διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα. Ο σταθμός θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό Πανεπιστήμιο της γραμμής 2, αλλά αναμένεται να συνδέεται με αυτόν.

8. Κολωνάκι, στην πλατεία Κολωνακίου.

9. Ευαγγελισμός. Στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας, Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Όπως και ο σταθμός Ακαδημία, ο σταθμός του Ευαγγελισμού θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό της γραμμής 3, αλλά αναμένεται να συνδέεται με αυτόν.

10. Καισαριανή, στη διασταύρωση Υμηττού και Εθνικής Αντιστάσεως.

11. Νήαρ Ηστ, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

12. Ιλίσια, στην πλατεία Κύπρου

13. Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένια.

14. Γουδή, στην πλατεία Ελευθερίας

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε