Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα κλήτευση του Παύλου Ψωμιάδη – Το πόρισμα δείχνει κατάχρηση 41,5 εκατ. ευρώ

Νέα κλήτευση του Παύλου Ψωμιάδη – Το πόρισμα δείχνει κατάχρηση 41,5 εκατ. ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.10.2010 | 07:36
Πρώτη δημοσίευση: 29.10.2010 | 07:36

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ολοκληρώθηκε για το θέμα της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ και ο Παύλος Ψωμιάδης αναμένεται να κληθεί ξανά από την εισαγγελία για αφαίρεση χρημάτων ύψους 41,5 εκατ. ευρώ μόνο για το 2009!

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη πορίσματος του ΣΔΟΕ για την αφαίρεση χρημάτων από την προσωπική εταιρεία του Παύλου Ψωμιάδη ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ. Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, μόνο για το έτος 2009 τα χρήματα που φαίνεται να καταχράστηκε ο κ.Ψωμιάδης φτάνουν τα 41,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών που αναμένεται να προχωρήσει στη κλήτευση, ως υπόπτων, του κ. Ψωμιάδη και των άλλων στελεχών της προσωπικής του εταιρείας.
 
Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει εκδώσει ακόμα το πόρισμά της για την διάθεση από την ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, ομολόγων για τα οποία - παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζονταν ιδιωτική τοποθέτηση - φαίνεται ότι εισπράττονταν προμήθειες από ασφαλιστές του ομίλου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Επίσης η εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ δεν είχε το μετοχικό κεφάλαιο για να δικαιούται να εκδίδει ανάλογα εταιρικά ομόλογα.
 
Την ίδια ώρα οι σουηδικές αρχές, με έγγραφο τους προς την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, ζητούν πληροφορίες για τον Παύλο Ψωμιάδη και άλλα δύο στελέχη της Commercial Value, επειδή έδωσαν εντολή να μεταφερθούν κεφάλαια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ από τη σουηδική εταιρεία ΑΣΠΙΣ -ΛΙΒ, σε λογαριασμό της Ελβετίας.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο