Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Νέα κόντρα στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Νέα κόντρα στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Μία νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ανάμεσα στα μέλη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου. Ο λόγος αυτή τη φορά είναι η αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά από τον ομοιόβαθμό του Ευστάθιος Βεργώνη.

Ο κ. Κασαλιάς είναι αποσπασμένος για τρία χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), ωστόσο σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΔΕ η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων, κατόπιν αποσπάσεως, στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή σε άλλη υπηρεσία.

Και όποιος κατά τη διάρκεια της θητείας μέλους του Δ.Σ., αποσπαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή σε άλλη κρατική υπηρεσία επέρχεται λόγω ασυμβίβαστου -πάντα κατά το καταστατικό της ΕΔΕ-, η αυτοδίκαια αντικατάστασή του από το πρώτο αναπληρωματικό μέλος.

Λόγω του ασυμβίβαστου, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΔΕ αντικατέστησε τον Ευάγγελο Κασαλιά με τον α’ αναπληρωματικό, Ευστάθιο Βεργώνη. Δύο μέλη της μειοψηφίας τα οποία ήταν παρόντα στη επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. εγγράφως δήλωσαν απόντες για την συζήτηση του θέματος αυτού.

Στην συνέχεια επτά μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. ζήτησαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να γνωμοδοτήσει για το θέμα του ασυμβίβαστου του Ευάγγελου Κασαλιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε