Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα μείωση της περιαγωγής στα κινητά

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το κόστος των κλήσεων που δέχεται ή κάνει κάποιος όταν βρίσκεται σε άλλο κράτος αναμένεται να πέσει κι άλλο

Το καλό νέο ήρθε από την Κομισιόν που το έθεσε σε διαβούλευση καθώς, όπως ανέφερε η αρμόδια επίτροπος, οι τεράστιες διαφορές μεταξύ των εθνικών τιμολογίων και των τιμολογίων περιαγωγής δεν έχουν θέση σε μια πραγματική ενιαία ενωσιακή αγορά.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο κοινοτικός κανονισμός για την περιαγωγή προβλέπει ανώτατα όρια στις τιμές λιανικής για τις φωνητικές κλήσεις και τα μηνύματα εντός της Ε.Ε. Με την απόφαση του 2009, καθιερώθηκε «ευρωχρέωση SMS» με την οποία η ανώτατη τιμή ενός SMS περιοριζόταν στα 0,11 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ενώ για τα δεδομένα ορίστηκε ανώτατη τιμή χονδρικής για κάθε megabyte που αναφορτώνεται ή καταφορτώνεται (που την 1η Ιουλίου 2010 ήταν 0,80 ευρώ). Από την 1η Ιουλίου 2010, το ανώτατο όριο τιμών για την πραγματοποίηση φωνητικής κλήσης με περιαγωγή είναι 0,39 ευρώ ανά λεπτό (χωρίς ΦΠΑ), ενώ η λήψη κλήσεων περιαγωγής στοιχίζει το πολύ 0,15 ευρώ ανά λεπτό (χωρίς ΦΠΑ).
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών καθορίζουν εν γένει τις τιμές περιαγωγής κοντά στα επίσημα ανώτατα όρια τιμών. Ωστόσο, όπως τονίζει, εξακολουθούν να διατηρούν αδικαιολόγητα υψηλά περιθώρια κέρδους για τις υπηρεσίες περιαγωγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε