Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα μέτρα-σοκ το Μάρτη;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI0
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI0

-Στόχος ο 14ος μισθός σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα;

-Κόβεται το καλοκαιρινό επίδομα στις συντάξεις;
-Κόβονται επιδόματα πολυτέκνων;
-Αυξάνεται ο Φ.Π.Α. ;
Φιλόδοξο χαρακτήρισαν το πρόγραμμα σταθερότητας οι εταίροι, αρά δεν περιμένουν και πολλά και άρα μάλλον περιμένουν να πάρουμε και άλλα μέτρα.

Ήδη η “επιτήρηση” του ΔΝΤ οδηγεί προς την κατεύθυνση εφιαλτικών μέτρων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Το Μάρτιο θα γίνει ο πρώτος έλεγχος της αποτελεσματικότητας των μέτρων της Κυβέρνησης την ώρα που ακόμη οι βασικοί νόμοι δεν έχουν ψηφιστεί και θεωρείται απίθανο να έχουν αποδώσει.
 
14ος μισθός και επιδόματα
 
Στο παζάρι των Βρυξελλών μπήκε ξανά ο 14ος μισθός, κυρίως στο Δημόσιο, όμως δεν θα μείνει αλώβητος ούτε ο ιδιωτικός τομέας για λόγους… ανταγωνιστικότητας.
 

Δεν διέψευσε η Υπουργός για το 14ο μισθό
 
«Εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα χρειαστούν» απάντησε η Λ. Κατσέλη στην ερώτηση “εάν θα κοπεί ο 14ος μισθός” αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

 

Μαχαίρι ίσως χρειαστεί να μπει και στο επίδομα του καλοκαιριού για τους συνταξιούχους
Ως και 30% μπορεί να κοπούν τα επιδόματα σε πολύτεκνους.
 
Ο Φ.Π.Α.
 
Οι παραπάνω περικοπές μειώνουν τα έξοδα, δεν αυξάνουν τα έσοδα του Κράτους. Έτσι γίνεται ακόμη πιο πιθανό το σενάριο αύξησης του Φ.Π.Α. κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το 19 στο 20%. Το ενδεχόμενο αύξησης του λεγόμενου χαμηλού Φ.Π.Α. Σε ήδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες θεωρείται σκληρά αντιλαϊκό και μάλλον απομακρύνεται τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε