Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα παράταση για το “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”

Νέα παράταση για το “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2011 | 19:17
Πρώτη δημοσίευση: 17.10.2011 | 19:17

Παράταση έως τις 1/11/2011 δόθηκε για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ λόγω του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη νέα παράταση.

Το Πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 60% έργα ύψους προϋπολογισμού από 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια μεταποιητικού χαρακτήρα και σχέδια που αφορούν παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης και από 20.000 έως 200.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια των άλλων επιλέξιμων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Ενισχύει, μέσω επιχορήγησης, την ίδρυση επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή/και μια κατοχυρωμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιηθεί εμπορικά, σε επιχειρηματική καινοτομία.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται Πολύ Μικρές και Μικρές νέες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις, οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών, με τη διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, με την επέκταση-διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, ή/και τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που εφαρμόζουν.

Τα Έντυπο Υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

-του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr),

-της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr)

-της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr),

-του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr)

(www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis)   Διαδώστε αυτό το άρθρο