Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα προθεσμία για απολογία στον Εφραίμ για την υπόθεση Βατοπεδίου

Νέα προθεσμία για απολογία στον Εφραίμ για την υπόθεση Βατοπεδίου

Νέα προθεσμία πήρε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, που είχε κληθεί σε απολογία ενώπιον της Εφέτου Ειδικής Ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, για την υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής.

Το νέο ραντεβού της ανακρίτριας με τον κατηγορούμενο αρχιμανδρίτη ορίστηκε για τις 29 Νοεμβρίου, η δε κ. Καλού έχει καλέσει σε απολογία την Δευτέρα 14 του μήνα, τον φερόμενο ως συνεργάτη του Εφραίμ στην υπόθεση των ανταλλαγών, Μοναχό Αρσένιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται στην Ρωσία από τις 20 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου, ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, που μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος και εκτίθεται σε προσκύνημα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Ο κατηγορούμενος ιερωμένος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η περιφορά του ιερού κειμηλίου.

Τόσο ο κ. Εφραίμ όσο και ο κ. Αρσένιος θεωρούνται «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης των ανταλλαγών μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής, που είχε ως κεντρικό ζήτημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Οι δύο ιερωμένοι, που έχουν λάβει ακόμη μία προθεσμία στις 13 Οκτωβρίου, βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι απολογίες των δύο Αγιορειτών, αναμένεται να σημάνουν την ολοκλήρωση της ανάκρισης για τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων στο λεγόμενο «σκάνδαλο Βατοπεδίου».

Έχουν, ήδη, προηγηθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων, μελών γνωμοδοτικών συμβουλίων, της ΚΕΔ, τοπογράφων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και δικηγόρων.

Εκτός κάποιου απρόοπτου γεγονότος, η κ. Καλού μετά τις τελευταίες απολογίες, θα περατώσει την ανάκριση, ώστε η υπόθεση να τεθεί στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη σε δίκη των εμπλεκομένων προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Αστείες ποινές σε Εφραίμ και Αρσένιο για το παραδικαστικό του Βατοπεδίου – Η ατιμωρησία στην Ελλάδα συνεχίζεται

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε