Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για την τραγωδία του “Aegean Angel”

Μπροστά στα τρομαγμένα μάτια δύο συναδέλφων τους έχασαν τη ζωή τους από το γιγαντιαίο φονικό κύμα, την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς οι δύο Έλληνες ναυτικοί του “Aegean Angel”.
Πρόκειται για τον 47χρονο πλοίαρχο Δημήτρη Μποζώνη και τον 33χρονο α’ μηχανικό Αθανάσιο Παπαγεωργίου. Σοβαρά τραυματίστηκε και ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος Αντώνης Ιωάννου, ευτυχώς όμως έχει ξεπεράσει πλέον τον κίνδυνο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Έθνος”, άλλοι δύο ναυτικοί , ο Έλληνας λοστρόμος και ένας Φιλιππινέζος αντλιωρός βρίσκονταν στο κατάστρωμα μαζί με τον καπετάνιο, τον α’ μηχανικό και τον υποπλοίαρχο όταν τους χτύπησε ένα πελώριο φονικό κύμα.
 
Ο καπετάνιος και ο α’ μηχανικός εκτινάχθηκαν πάνω στις λαμαρίνες, ενώ ο υποπλοίαρχος που βρισκόταν λίγο πιο πίσω τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά αλλά είχε το σθένος να συρθεί μακριά.
 
Χθες το πλοίο έδεσε στη ράδα του Φρίπορτ, στις Μπαχάμες και στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος μεταφέρθηκαν από αυτό σε νοσοκομείο στη στεριά οι σοροί των δύο άτυχων ναυτικών μας. Στο πλοίο ο θρήνος των συναδέλφων τους δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους Αμερικανούς αστυνομικούς.
 
Οι προσπάθειες όλων, όπως του προξενικού λιμενάρχη της Νέας Υόρκης, κ.Κεφαλά, ο οποίος θα πάρει και τις πρώτες καταθέσεις και θα τις στείλει στο ανακριτικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αλλά και των υπεύθυνων του υπουργείου Εξωτερικών ΥΘΥΝΑΛ και ΥπτΠ, είναι τουλάχιστον σε 5 με 6 μέρες να επαναπατριστούν οι σοροί. Στο Φρίπορτ βρέθηκε συγγενής του πλοιάρχου για να κάνει την απαραίτητη για τις Αρχές αναγνώριση.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε