Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέα συγκέντρωση εργαζομένων στο ΙΚΕΑ Κηφισού – 48ωρη απεργία αύριο και το Σάββατο

Νέα συγκέντρωση εργαζομένων στο ΙΚΕΑ Κηφισού – 48ωρη απεργία αύριο και το Σάββατο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα καταστημάτων διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις στις αποδοχές τους.

48ωρη απεργία εξήγγειλε για αύριο Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το σωματείο των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ, που σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το στο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Κηφισό. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, προς όφελος των εργαζομένων», και προσθέτει ότι «η μείωση στις αμοιβές των στελεχών, ήταν 13% κατά μέσο όρο, ενώ η τωρινή διευθέτηση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι 8,5% κατά μέσο όρο».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρείας και αναφέρει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και τον τελευταίο εργαζόμενο».

Στη σημερινή στάση εργασίας συμμετείχε το 85% των εργαζομένων. Το κατάστημα λειτουργεί με το υπόλοιπο προσωπικό, κυρίως προϊστάμενους τμημάτων.

Ρεπορταζ Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε

Ανάστατη η αγορά! Κλείνει μεγάλη αλυσίδα καφέ – Η Citibank μειώνει τα υποκαταστήματά της – Απεργία στο ΙΚΕΑ για μειώσεις μισθών

Φωτεινές και σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της ΙΚΕΑ

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε