Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ το μεσημέρι της Πέμπτης

Νέα συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ το μεσημέρι της Πέμπτης

Δριμεία ανακοίνωση κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης – που αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα, χωρίς εξαιρέσεις, το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κλάδων Διοικητικού, σε όσους φορείς δεν έχουν παραδώσει λίστες- εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγχρόνως, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αντιβαίνει το Σύνταγμα και καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει «επανειλημμένως αναγνωρίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα» σημειώνεται, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τού επισημάνει «τους κινδύνους που εγκυμονεί η τυχόν εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους σε αυτήν και τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κατηγορεί ότι «απειλεί, τρομοκρατεί και με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να διαλύσει ό,τι απέμεινε όρθιο στην ελληνική κοινωνία. Θέλουν πάση θυσία να λάβουν τις λίστες των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο νόμο της διαθεσιμότητας για να κάνουν μέσα στο 2012 τις πρώτες απολύσεις και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο από το νέο έτος» σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για αύριο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη μια το μεσημέρι.

Διαβάστε

Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι των δήμων χωρίς την υπογραφή Δημάρχου!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε