Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα τουρκική πρόκληση! Πυρά από τουρκικό πολεμικό πλοίο κοντά στο Φαρμακονήσι!

Νέα τουρκική πρόκληση! Πυρά από τουρκικό πολεμικό πλοίο κοντά στο Φαρμακονήσι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2017 | 08:42
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2017 | 08:42

- Το τουρκικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα
- Πραγματοποίησε βολές με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι
- Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τον έλεγχο της κατάστασης

Την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας βρίσκονται στο Μόναχο και ουσιαστικά θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τη Διάσκεψη Ασφαλείας η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται σε επικίνδυνο βαθμό.

Όπως έγινε γνωστό ένα τουρκικό σκάφος αφού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα βρέθηκε σε περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων όπου πραγματοποίησε βολές.

Οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει περιοχή για άσκηση. Παρά την αντίστοιχη ελληνική οδηγία η Άγκυρα προχώρησε στέλνοντας ένα περιπολικό σκάφος, το “Κουσάντασι”, το οποίο το πρωί κινήθηκε ανατολικά από το Φαρμακονήσι παραβιάζοντας τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα και στη συνέχεια πραγματοποίησε βολές στη θαλάσσια περιοχή.

 

Μάλιστα το τουρκικό πλοίο παρά το γεγονός ότι ελληνικό πολεμικό το καλούσε να απομακρυνθεί ακολούθησε την πορεία του και εκτέλεσε βολές επί δέκα λεπτά.

Λίγη ώρα αργότερα το τουρκικό πλοίο το οποίο βρισκόταν από την πρώτη στιγμή υπό τη διακριτική παρακολούθηση ελληνικής κανονιοφόρου αποχώρησε κινούμε πίσω προς τα τουρκικά παράλια.

Σε κάθε περίπτωση η παραβίαση των εθνικών υδάτων και τα πυρά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι μια σοβαρή πρόκληση.

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο