Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα “βόμβα” Ζιαζιά – Μιλάει για “παράγκα” στο ΥΕΘΑ

Νέα “βόμβα” Ζιαζιά – Μιλάει για  “παράγκα” στο ΥΕΘΑ

Μετά από την συνέντευξή του στο Onalert , ο πρώην Α/ΓΕΣ Κώστας Ζιαζιάς επανέρχεται κάνοντας λόγο “για παράγκα” που λειτουργρεί στο ΥΕΘΑ και επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα το οποίο όπως λέει διατηρεί το πελατειακό κράτος.

Τα όσα λέει ο πρώην Α/ΓΕΣ Κώστας Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής και στον συνάδελφο Άγγελο Αθανασόπουλο ,είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν νέο κύκλο συζητήσεων .

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

■ Η παραίτηση σας από τη θέση του Α/ΓΈΣ το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε σάλο. Μπορείτε να μας περιγράψετε τι ακριβώς συνέβη;

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εκείνο το βράδυ δεν παραιτήθηκα για συγκεκριμένα ονόματα κρινόμενων συναδέλφων ή για προσωπικούς λόγους, όπως με κομπασμό ανακοίνωσε ο υπουργός την επόμενη ημέρα. Παραιτήθηκα διότι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, εκείνο το βράδυ, η ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να μου υπαγορεύσει τις προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες των κρινόμενων ανώτατων στελεχών, χωρίς βέβαια να έχει καμία αρμοδιότητα ή από τον νόμο δικαίωμα. Οι κρίσεις είναι έργο των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων, ήτοι του ΚΥΣΕΑ, του ΣΑΓΕ και των Ανωτάτων Συμβουλίων των κλάδων. Η όλη διαδικασία έθιγε την τιμή και την αξιοπρέπεια τόσο του στρατεύματος όσο και τη δική μου. Δεν ήταν έντιμο να αποστρατεύονται συνάδελφοι όχι από τα θεσμικά όρ γανα αλλά σε άτυπες συνάξεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, χωρίς να τους γνωρίζουν, αφού ουδέποτε ζήτησαν πληροφορίες από το επιτελείο. Φαίνεται όμως ότι έτσι είχε αποφασίσει η “παράγκα” του υπουργείου. Ηταν ανέντιμο για εμένα να εμφανισθώ στα θεσμικά όργανα των κρίσεων και να προτείνω ή να υπαγορεύσω ονόματα συναδέλφων που μου είχε υπαγορεύ σει η πολιτική ηγεσία. Το όραμα μου για τον Στρατό μας ήταν διαφορετικό από αυτό της πολιτικής ηγεσίας και όχι βέβαια αυτό που μου είπε ένας εκ των υφυπουργών: “Ετσι γινόταν πά ντοτε”. Οταν ο Αρχηγός διαφωνεί με τους πολιτικούς του προϊσταμένους, πρέπει να αποχωρεί, έντιμα, για το καλό του στρατεύματος και γενικότερα της πατρίδος. Ο Αρχηγός καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τους νεότερους συναδέλφους. Δεν είναι αχυράνθρωπος του εκάστοτε υπουργού».

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε