Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Νέες δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, τον Απρίλιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) συνεχίζει τον Απρίλιο τις δράσεις του για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στις 18:00: «Κλιματική Αλλαγή: αλήθεια ή ψέμα;». Μία εισαγωγή στο θέμα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας από τη δρα Δήμητρα Φουντά, κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ.

– Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11:00: «Το κυνήγι του χαμένου τηλεσκοπίου». Παιχνίδι θησαυρού για παιδιά από επτά έως 12 ετών. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για τη μύηση των μικρών επισκεπτών σε θέματα Αστρονομίας.

– Κυριακή 23 Απριλίου, στις 20:30: «Jazz & Baroque Αστερισμοί». Τζαζ και μπαρόκ μελωδίες και τραγούδια, ενορχηστρωμένα για ηλεκτρικές κιθάρες και μουσικό πριόνι. Μία μουσική συνάντηση των Τηλέμαχου Μούσα, Νάσιας Γκόφα, Νίκου Γιούσεφ και Φιόρης-Αναστασίας Μεταλληνού. Ήχοι από το διάστημα ενσωματώνονται στις ενορχηστρώσεις. Aκολουθεί παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

– Από τις 24 έως τις 28 Απριλίου 2017, στις 12:00: Επίσκεψη στην ιστορική βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου. στο Θησείο. Για μία εβδομάδα, η ιστορική βιβλιοθήκη του ΕΑΑ στο Θησείο θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν σπάνια βιβλία Αστρονομίας και Μαθηματικών από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα.

– Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 19:00: «Αρίσταρχος ο Σάμιος-Ίωνες Φιλόσοφοι και Κοσμολογική Επιστήμη». Μία εισαγωγή στη συμβολή των Ιώνων Φιλοσόφων στην επιστήμη της Κοσμολογίας, καθώς και στη συμβολή του πυθαγόρειου αστρονόμου Αρίσταρχου από τη Σάμο στη διατύπωση της ηλιοκεντρικής θεωρίας. Ομιλητής ο δρ. Νικόλαος Σπύρου, αφυπηρετήσας καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Έκθεση Αστροφωτογραφίας: Για όλον τον Απρίλιο, εντός του χώρου του τηλεσκοπίου Δωρίδη, θα εκτίθενται ψηφιακές φωτογραφίες ουρανίων αντικειμένων του αστροφωτογράφου Καλλία Ιωαννίδη, μέλους του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Για τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 2103490160 και 2103490036 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 15:00).

Εξάλλου, κανονικά θα διεξάγονται οι βραδινές επισκέψεις στο Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 19:00 έως τις 21:00 και κάθε μισή ώρα. Οι επισκέψεις ολοκληρώνονται με παρατήρηση του ουρανού στο ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη (γενική είσοδος 5 ευρώ, για παιδιά και φοιτητές 2,5 ευρώ, δωρεάν για τους ανέργους και ΑΜΕΑ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε