Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νεφώσεις και τοπικές βροχές

Νεφώσεις και τοπικές βροχές

Νεφώσεις που βαθμιαία ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται επίσης λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη. Νότιοι ασθενείς οι άνεμοι. Στη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. 

Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί θα είναι οι άνεμοι στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Από το βράδυ, πάντως, αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως το απόγευμα και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. 20 βαθμοί η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας και οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, αργότερα δυτικοί, νοτιοδυτικοί. 

Ίδιο σχεδόν το σκηνικό και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ένταση των φαινομένων προς το απόγευμα με σποραδικές βροχές. Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε