Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεφροπαθής πήρε 25.198 ευρώ για δήθεν κούρσες ταξί για αιμοκαθάρσεις

Νεφροπαθής πήρε 25.198 ευρώ για δήθεν κούρσες ταξί για αιμοκαθάρσεις

Εκτός από αυτό το ΙΚΑ αποκάλυψε πολύ κόσμο  να εισπράττει χρήματα για δήθεν λουτροθεραπείες.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν για την απόδοση των δαπανών παροχών ασθενείας ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Έτσι, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων για την εξασφάλιση της νομιμότητας στην απόδοση δαπανών παροχών ασθενείας γνωστοποίησε τα εξής:

Παροχές νεφροπαθών:

Από τους ελέγχους, που διενεργούνται, διαπιστώθηκε ότι σε Μονάδα της Ανατολικής Αττικής ασφαλισμένος – νεφροπαθής, παραποιώντας φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις ταξί), εισέπραξε παρανόμως το ποσό των 25.198 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης για αιμοκαθάρσεις, κατά τη χρονική περίοδο 11/2009 έως 04/2011.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό, που εισπράχθηκε παράνομα και ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ.

Παροχές Λουτροθεραπείας:
 
Από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στην περιοχή Αιδηψού, σε 121 περιπτώσεις ασφαλισμένων, που δήλωσαν τα καταλύματα, που θα διέμεναν προσωρινά, κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας, ώστε να τους αποδοθεί η δαπάνη διαμονής, διαπιστώθηκε ότι οι 26 δεν παρουσιάστηκαν σ’ αυτά.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην καταβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες και να εξεταστούν οι υποθέσεις αυτές και ως προς τις λοιπές διαστάσεις της παραβατικότητας (παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας ή ποινικών νόμων).

Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει τους ελέγχους, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα καταδολίευσης του συστήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε