Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νεκρή μητέρα χελώνα “καρέτα καρέτα”…

Πρωτοφανής βαρβαρότητα,  απέναντι σε ένα είδος,  που απειλείται με εξαφάνιση…

Δύο εθελοντές του «Αρχέλων», περπατούσαν κατά μήκος της παραλίας από το Καλόνερο μέχρι την Κυπαρισσία και έμειναν άναυδοι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το φρικιαστικό θέαμα.

Στην παραλία του Καρτελλά, λίγο έξω από την πόλη της Κυπαρισσίας, μια μαμά χελώνα κείτονταν νεκρή σε μια απόσταση 30 μέτρων από την θάλασσα, κατακρεουργημένη και χωρίς κέλυφος.

Μια εικόνα που σπάραζε την καρδιά ακόμη και των πιο σκληρών και ασυγκίνητων ανθρώπων.
Μια μητέρα χελώνα, μήκους περίπου ενός μέτρου, περίμενε 30 χρόνια για να γυρίσει στην παραλία που γεννήθηκε να φτιάξει την φωλιά της, εκεί όπου την περίμενε κάποιος πρωτοφανώς ασυνείδητος που την θανάτωσε για να αφαιρέσει το καβούκι της και να κοσμήσει με αυτό κάποιο σαλόνι, με το λάφυρο της αδιανόητης απανθρωπιάς του και βαρβαρότητας!

Δυστυχώς, στην περιοχή που αποτελεί και τον πυρήνα της φωλεοποίησης για τη Θαλάσσια χελώνα στον Κυπαρισσιακό, από το Καλόνερο μέχρι και την περιοχή της Ελαίας, μετράμε κάθε χρόνο δεκάδες εκθαλασσώσεις Θαλασσίων χελωνών ως αποτέλεσμα της τυχαίας αλληλεπίδρασης τους με τα αλιευτικά εργαλεία ή τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον, ποτέ όμως πριν δεν είδαμε στην Ελλάδα ένα παρόμοιο αποτρόπαιο έγκλημα που υποβαθμίζει το ανθρώπινο είδος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε