Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 15 Αθήνα Αναλυτικά

"Νέο" ΟΑΕΔ ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

`Νέο` ΟΑΕΔ ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.10.2009 | 16:00
Πρώτη δημοσίευση: 13.10.2009 | 16:00

Έναν ΟΑΕΔ που θα βοηθάει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο οι κοινωνικοί εταίροι.


"Έναν ΟΑΕΔ που δεν θα είναι παραμάγαζο ρουσφετολογίας του πολιτικού συστήματος και δεν θα τον διαχειρίζεται κατά αποκλειστικότητα ο εντεταλμένος του εκάστοτε υπουργού, αλλά θα υπηρετεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις", ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.

"Αναστολή της καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε περιπτώσεις που απορρίπτονται διαδοχικές προσφορές θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ", πρότειναν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και πιο παρεμβατικό ΟΑΕΔ.


Οι επαγγελματοβιοτέχνες ζήτησαν ακόμη να ενισχυθεί το ταμείο τους, ο ΟΑΕΕ, με πάγια χρηματοδότηση σε ποσοστό 0,64 του ΑΕΠ. Για τη στήριξη του Ταμείου πρότειναν και ένα είδος φόρου dumping για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες επηρεάζουν τις μικρότερες.

Στα μέτρα που πρότεινε ο ΣΕΒ είναι:


-στήριξη των νέων προσλήψεων με προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μόνο για εκείνες τις επιχειρήσεις, που θα αυξήσουν την απασχόληση μέχρι το τέλος του 2010 (η διαφορά να καλυφθεί από το κράτος με κόστος που είναι μικρότερο από το κόστος του επιδόματος ανεργίας).

-προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο επίπεδο του βασικού μισθού και μέχρι το τέλος του 2011, σε όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρή μείωση της δραστηριότητάς τους στη διετία 2009 - 2010.

-προσαύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 25% μέχρι το τέλος του 2010.


"Τα ζητήματα της ανεργίας και των ανέργων, των απολύσεων και της αδυναμίας της οικονομίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας είναι τα βασικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο.

"Η αγορά εργασίας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα και οι παρανομίες είναι εκτεταμένες", είπε χαρακτηριστικά.
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα δικαιούστε [pics] Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα δικαιούστε [pics]
  2. Δώρο Χριστουγέννων 2016: Υπολογίστε το online - Πότε θα καταβληθεί [pic] Δώρο Χριστουγέννων 2016: Υπολογίστε το online - Πότε θα καταβληθεί [pic]
  3. Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το online [pic] Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το online [pic]
  4. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία – Όλες οι λεπτομέρειες ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία – Όλες οι λεπτομέρειες
  5. Δώρο Χριστουγέννων και παροχή μητρότητας από τον ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων και παροχή μητρότητας από τον ΟΑΕΔ
  6. Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το online - Πότε θα καταβληθεί [pic] Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το online - Πότε θα καταβληθεί [pic]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook