Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο κύμα ψύχους από την Τετάρτη – Χιονόνερο και στην Αττική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Σε κατάσταση έκτακης ανάγκης ο Έβρος – Εκκενώνεται οικισμός στην Καρδίτσα
– Μέχρι το Σάββατο τουλάχιστον κλειστή η Αθηνών-Πατρών, στο Διακοφτό
– Πλημμύρισε και το Αίγιο – Η βροχή “έπνιξε” και την Εύβοια
– Στις λάσπες και η Λαμία, φούσκωσε ο Σπερχειός
– Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό

Χιονοπτώσεις στα ανατολικά κυρίως στα ηπειρωτικά, που τοπικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια θα είναι πυκνές, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Αυτό είναι το σκηνικό του καιρού της Τετάρτης, καθώς έρχεται ξανά χιονιάς και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μέχρι και 8 βαθμούς.

Εθνική Αθηνών-Πατρών: Κλειστή ως το Σάββατο και βλέπουμε…

Ελλάς το μεγαλείο σου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά! Η καταρρακτώδης βροχή της Δευτέρας έφερε ξανά στην επιφάνεια τα γνωστά προβλήματα, που εδώ και πολλά πολλά χρόνια δε λένε να βρουν λύση. Η Χαμοστέρνας πλημμύρισε ξανά, ενώ η Εθνική Αθηνών-Πατρών, ένας δρόμος “σκοτώστρα”, δεν έχει δοθεί ακόμη και σήμερα στην κυκλοφορία!

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην Αιγιαλεία, ενώ επικίνδυνα είναι τα πράγματα και στο Διακοπτό, κυρίως στο 163ο χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, όπου εκεί έχουν αντιμετωπιστεί οι κατολισθήσεις… (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Στα νερά πνίγηκε και το Αίγιο, ενώ και στην Εύβοια πλημμύρισαν δρόμοι στην Χαλκίδα και το Βασιλικό. (διαβάστε την είδηση)

Μεγάλα τα προβλήματα και στην Λαμία, όπου φούσκωσε ο Σπερχειός και οι λάσπες έπνιξαν τα πάντα. (διαβάστε την είδηση)

Στην Αττική, τα προβλήματα δεν έλλειψαν. Πέρα από το θέατρο του παραλόγου στη Χαμοστέρνας, η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 150 κλήσεις! Οι 20 ήταν για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και 136 για απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και αντικειμένων, που παρασύρθηκαν από τον αέρα και εγκλωβίσθηκαν σε δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Οι κλήσεις για βοήθεια προέρχονταν από τις περιοχές: Πειραιάς, Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνας, Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, Τήλος, Σύμη, Μέτσοβο είχαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, όπως επίσης και αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως Ίλιον, Περιστέρι, Βάρη και Ερυθραία. Χωρίς ρεύμα έμειναν η Άνδρος και η Τήνος, λόγω βλάβης στη γραμμή υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τα δύο νησιά.

EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 

Έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονόπτωση στα ορεινά σημειώνονται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των ποταμών. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες με κύρια αυτή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ήδη καταβάλλονται προσπάθειες να διατηρηθεί το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοιχτό από την σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά και ελέγχεται συνεχώς η στάθμη των νερών στα ποτάμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στα βορειοδυτικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην Ηπειρο, στην Κέρκυρα μέχρι και την Αιτωλοακαρνανία. Οι βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά αλλά τα χιόνια θα πέσουν όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας κυριως στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 10 βαθμούς στα βόρεια, από 2 εως 13 με 14 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 με 14 στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βροχή ή χιονόνερο, βοριάδες 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του μεταωρολόγου Τάσου Αρνιακού για την Τετάρτη:

ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Παρόμοιος θα διατηρηθεί ο καιρός καθώς περιμένουμε βροχές ή χιονόνερο σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Καλύτερος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη δυτική Ελλάδα από την Ηγουμεντίτσα μέχρι και την Καλαμάτα και βεβαίως στα Επτάνησα οπου εκεί θα έχουμε ανατολικούς ανέμους 3 με 5 μποφορ. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε χιόνια στα βουνά, βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά της νότιας και ανατολικής χώρας. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 13 βαθμούς. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι σημαντική και οφείλεται στους βοριάδες και στο γεγονός πως επανακάμπτουν τα χιονια και το χιονόνερο που θα πλήξουν κυρίως την ανατολική και νότια χώρα.

Ακούστε την πρόγνωση του μεταωρολόγου Τάσου Αρνιακού για την Πέμπτη και την Παρασκευή:

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Μικρή εκτόνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με βοριάδες 4 με 5 μποφόρ και τον υδράργυρο να ανεβαίνει 2 με 3 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση του μεταωρολόγου Τάσου Αρνιακού για το Σαββατοκύριακο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμη: Χείμαρρος έπνιξε 40χρονη γυναίκα!

Κλειστή η νέα εθνική Πατρών – Κορίνθου μέχρι το Σάββατο λόγω κατολισθήσεων

Βγήκαν … καράβια στη στεριά στο Πόρτο Ράφτη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Έβρος – Εκκενώθηκε 1 χωριό – Σε ετοιμότητα να εκκενωθούν άλλα 6! – ΦΩΤΟ

“Φούσκωσε” ο Σπερχειός – Επιχείρηση διάσωσης οδηγών

Λαμία: Ιπτάμενες στέγες σκόρπισαν πανικό ΦΩΤΟ

Δεν γίνονται δρομολόγια από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά

Κεραυνός “χτύπησε” σπίτι στο Χιλιομόδι

Λαμία: Ο αέρας γκρέμισε τις τζαμαρίες αντιπροσωπείας – BINTEO

Στερεά Ελλάδα: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο δρόμο από Τυμφρηστό για Καρπενήσι

Η βροχή “έπνιξε” την Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

Πού χρειάζονται αλυσίδες – Πού υπάρχουν προβλήματα λόγω πλημμυρών

Δείτε τον καιρό σε 300 πόλεις της Ελλάδας μέσα απο την σελίδα του Newsit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε