Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο!

Πάνω από 3,5 τόνοι αλλοιωμένου και ακατάλληλου για κατανάλωση κρέατος ήταν έτοιμο

να φτάσει στα πιάτα μας, μέσω μεγάλου καταστήματος εμπορίας και διακίνησης κρεάτων στον Ρέντη!

Οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά έφεραν στο φώς ένα διατροφικό σκάνδαλο με ευρύτερες οικονομικές προεκτάσεις, μετά από έλεγχο στις παλιές εγκαταστάσεις της Κρεαταγοράς του Ρέντη!

Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν την ποσότητα…μαμούθ των 3.7 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων,  που εμφάνιζαν σοβαρή  αλλοίωση και έφεραν ελλιπείς σημάνσεις.
Πρόκειται για την εταιρεία «Θεσπρωτία ΑΕ», η οποία εδρεύει στις παλιές εγκαταστάσεις της Κρεαταγοράς του Ρέντη.

Το σκάνδαλο ξεσκεπάστηκε όταν κτηνοτρόφοι της Βορείου Ελλάδος έκαναν εγκαίρως καταγγελίες στην Νομαρχία, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν ασυνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις – τα χρέη σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ξεπερνούν τα 5 εκ. € – ενώ κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με κάποιον υπεύθυνό της ήταν αδύνατη!

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ

Μάλιστα, από την ίδια εταιρία είχε προμηθευτεί κρέας – συγκεκριμένα κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο –  και το Πολεμικό Ναυτικό, όπου περιστατικά δηλητηριάσεων είχαν οδηγήσει τους υπεύθυνους σε εργαστηριακές αναλύσεις, οι οποίες «έδειξαν»: σαλμονέλα!

Με συνδρομή της εισαγγελίας και της αστυνομίας, ειδικό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά άνοιξε το κατάστημα, προχώρησε άμεσα   σε έλεγχο των εγκαταστάσεων και του φορτηγού ψυγείου της εταιρείας όπου κατέσχεσαν συνολικά 3,7 τόνους διάφορα κρέατα, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.


 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε