Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο μίνι υπουργικό συμβούλιο σήμερα

Νέο μίνι υπουργικό συμβούλιο σήμερα

Στοιχεία σοκ, για το ύψος του ελλείμματος, παρουσιάσθηκαν στην άτυπη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην άτυπη σύσκεψη του υπουργικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν στοιχεία που ανεβάζουν το έλλειμμα στο 13% με 14%.

Ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπουργών για την προετοιμασία των Προγραμματικών δηλώσεων της
κυβέρνησης, που θα παρουσιάστουν την Παρασκευή στην Βουλή.

Η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από την ένταση που προκλήθηκε λόγω των χειρισμών στο θέμα της απεργίας του ΟΛΠ. Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τέθηκε θέμα αρμοδιότητας της κ.Λούκας Κατσέλη, που ως υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας συσκέφθηκε με τους απεργούς, ενώ κατόπιν μπήκε και ζήτημα χειρισμών. Στο τέλος της συνεδρίασης, το συμπέρασμα ήταν ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες το ταχύτερο δυνατό για να λυθεί η απεργία.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε οδηγίες για τον εξορθολογισμό των δαπανών και προς την κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν δραστικοί περιορισμοί στη χρήση κρατικών αυτοκινήτων.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στις Προγραμματικές δηλώσεις θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές για:

-Την ανατροπή των παθογενειών στη Δημόσια Διοίκηση και το κράτος, μέσω της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και της αναβάθμισης του ρόλου της Βουλής.

-Την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το κράτος.

-Την έξοδο της χώρας από τη διεθνή απομόνωση.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται ένα νέο άτυπο μίνι υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικό του αντικείμενο θα είναι και πάλι οι προγραμματικές ανακοινώσεις της νέας κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να ζητά από τους υπουργούς σημειώματα με τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής τους για το 2010.
Ήδη, ορισμένοι από αυτούς κατέθεσαν τις προτάσεις τους από χθες, αλλά η πίεση του Μεγάρου Μαξίμου θα συνεχισθεί και θα ενταθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε