Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την φονική έκρηξη στην Κύπρο

REUTERS
Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Οι τελευταίες κινήσεις των πυροσβεστών πριν τη μοιραία έκρηξη. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
Το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι “Σίγμα” αποκάλυψε χθες βράδυ σειρά από βίντεο ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν καρέ – καρέ τις δεκάδες τεραστίων διαστάσεις αναφλέξεις πυρομαχικών, που προηγήθηκαν της ανείπωτης τραγωδίας στο Μαρί.
 
Στα βίντεο φαίνεται και το μοιραίο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να πλησιάζει το σημείο της τραγωδίας, ενώ μπορείτε να ακούσετε τις συνομιλίες.   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
Σε ένα άλλο επίπεδο εξελίξεων, με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες της αστυνομίας για την τραγωδία στο Μαρί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας θα έχει έτοιμο το πόρισμά της, με σχετικές μάλιστα εισηγήσεις για ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.
 
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, πολύ σύντομα θα έχουμε διαθεσιμότητες οι οποίες θα ταρακουνήσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς ανώτατα στελέχη φέρονται να έχουν ευθύνη για την τραγωδία, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες των αστυνομικών ανακριτών.
 
Η ανακριτική ομάδα έχει ήδη συλλέξει περισσότερες από 280 καταθέσεις, όχι των 5, 10 ή 20 αλλά των 50 σελίδων.
 
Την είσοδο του αρχηγείου έχουν περάσει τις τελευταίες ώρες όλοι όσοι είχαν εμπλοκή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην τραγωδία, συμπεριλαμβανομένων και πρόσφατα παρετιθέντων Υπουργών.
 
Επιπλέον, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα πορίσματα των Άγγλων και Ε/Κ εμπειρογνωμόνων και έχουν παραδωθεί στους ανακριτές …
Στις επόμενες ώρες αναμένεται και το πόρισμα των 6 Γάλλων εμπειρογνομώνων, οι οποίοι ζήτησαν μια εβδομάδα για να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους, χρόνος ο οποίος έχει ήδη παρέλθει .
 
Όσον αφορά τον επικεφαλής των ερευνών, Πόλυ Πολυβίου, αύριο θα πραγματοποιήσει τις πρώτες συναντήσεις μετά το διορισμό του, αρχικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας και ακολούθως με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η συνεργασία της δικής του ομάδας και της ανακριτικής ομάδας που έχει ορίσει ο αρχηγός αστυνομίας και η οποία ασχολείται περισσότερο με το ποινικό κομμάτι.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε