Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Next year στην Ελλάδα ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Next year στην Ελλάδα ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τελικά, οι παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας μπορούν να περιμένουν έως τον Γενάρη, όταν θα έρθει στην Ελλάδα επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μουΐζνιεκς.

Με μία ολιγόλογη ανακοίνωση, μέσω της ιστοσελίδας του, ο απεσταλμένος του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες και θα γίνει στις αρχές του 2013.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, που είχε ανακοινωθεί επισήμως, ο επίτροπος επρόκειτο να φθάσει αεροπορικώς στην Αθήνα την Κυριακή και να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, ώστε να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες, για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές, τα κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο, καθώς και για τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής και αστυνομικής βίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν μοιράσθηκε στους Ευρωπαίους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, ο επίτροπος αναγκάσθηκε να αναβάλλει το ταξίδι του στην Ελλάδα, εξαιτίας των σοβαρών -όπως τονίζει- προβλημάτων εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Σύντομα, διαβεβαιώνει, θα καθορισθεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη του στην Ελλάδα, στους πρώτους μήνες του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reuters:Φωτογραφίες σοκ από μετανάστες που βασανίστηκαν στην Ελλάδα από ακροδεξιούς

Πανευρωπαϊκός διασυρμός της Ελλάδας από τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από βουλευτές και οπαδούς της

Ηλεία: Πέτρες και βόμβες μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αιτωλοακαρνανία:Ο πρώτος εργοδότης που απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή για Έλληνες εργάτες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε