Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νίκος Χουντής: "Τι μου είπε ο Όλι Ρεν για τη σταδιακή κατάργηση του επιδοματος ανεργίας"

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Νίκος Χουντής: `Τι μου είπε ο Όλι Ρεν για τη σταδιακή κατάργηση του επιδοματος ανεργίας`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2011 | 12:29
Πρώτη δημοσίευση: 04.03.2011 | 12:21

"Η απάντηση του Όλι Ρεν στο ερώτημά μου ήταν αποκαλυπτική. Προοιωνίζεται την περικοπή του επιδόματος ανεργίας για μεγάλο τμήμα των δικαιούχων", δηλώνει στο Newsit, ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: "Σημειώνεται πως αυτό το επίδομα το λαμβάνουν 250.000 άνεργοι και είναι το μικρότερο στην Ευρώπη και φτάνει στα 454 ευρώ. Επομένως η περικοπή του επιδόματος με κριτήρια εισοδηματικά σημαίνει ότι θα γίνει γερό πετσόκομα και θα οδηγήσει πολλούς άνεργους σε κοινωνικό αποκλεισμό."

"Δηλαδή", είπε ο κ. Χουντής, "όπως λέει ο κ.Ρεν, αν υπάρχει μια κατοικία τότε δεν δικαίουσαι το επίδομα ανεργίας. Θυμίζω πως η ανεργία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς και χρειάζεται άλλη πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει περιθωριο να αντιδράσει καθώς αυτο προβλέπεται μέσα στο μνημόνιο που έχει υπογράψει. Πολύ φοβάμαι πως η κυβέρνηση όχι μόνο εκχώρησε τμήματα της κυριαρχίας της στην Τρόϊκα αλλά κατεδαφίζει ό,τι έχει κατακτηθεί με κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει και σε εθνικό επίπεδο και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα".

Ακούστε τι δηλώνει στο Newsit, ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:


Ισμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο