Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ντροπή! Ξέμεινε το Τζάνειο από φάρμακα για τους ασθενείς με AIDS

Ντροπή! Ξέμεινε το Τζάνειο από φάρμακα για τους ασθενείς με AIDS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2012 | 21:10
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2012 | 21:10

Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς με HIV λοίμωξη που παρακολουθούνται από την Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου νοσοκομείου.

Με έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σ. Φούσας, περιγράφει με δραματικούς τόνους στην υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη το πρόβλημα που προέκυψε, επισημαίνοντας:

«Το Τζάνειο Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του νοσοκομείου μας λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων».

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να προβούμε για να μη διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς που θα είχε σαν συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας τους και θα επιβαρύνει μακροπρόθεσμα και το κόστος θεραπείας», τονίζει στην επιστολή του ο κ.Φούσας.

Η επιστολή έφτασε απόψε και στις 17 μονάδες Λοιμώξεων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα και έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία ανάμεσα στους γιατρούς που εργάζονται σ΄ αυτές , παρότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα επάρκειας αντιρετροϊκών φαρμάκων σε άλλη μονάδα, με βάση τουλάχιστον τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά.   Διαδώστε αυτό το άρθρο