Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Άνθιμος τα έβαλε με την…. Eurovision

Ο Άνθιμος τα έβαλε με την…. Eurovision
Με τους «ξενύχτηδες» λόγω… Eurovision, που πήγαν με….καθυστέρηση χθες στην εκκλησία, τα έβαλε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

 

Στο χθεσινό του κήρυγμα, στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά, κατακεραύνωσε τόσο όσους προτίμησαν να μη χάσουν τη Eurovision και το «Οπα», «θυσιάζοντας» τη λειτουργία της Κυριακής, όπως υποστήριξε. Ο μητροπολίτης τα έβαλε και με τον ίδιο τον μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος, όπως είπε, κρύβει πολύ σκοτάδι πίσω από τα φώτα, ενώ χαρακτήρισε «σκανδαλοποιό» την τηλεόραση.
 
«Σήμερα», είπε, «η προσέλευση ήταν πάρα πολύ καθυστερημένη και λίγο αραιά από την εμπειρία μου. Και λέω ότι ίσως αγαπήσαμε πιο πολύ το φεστιβάλ του τραγουδιού και τους διαγωνισμούς, ξενυχτήσαμε και μετά πώς να σηκωθούμε το πρωί να πάμε στην εκκλησία;».
 
Μάλιστα, προσδιόρισε τη στάση που έπρεπε να κρατήσει ο σωστός χριστιανός, λέγοντας πως έπρεπε να δει μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα και μετά να κάνει τον σταυρό του, να κλείσει τη «σκανδαλοποιό» τηλεόραση, να προσευχηθεί και να κοιμηθεί, για να είναι ξεκούραστος το πρωί στην εκκλησία.
 
«Τι είναι όλα αυτά τα φαντασμαγορικά που γίνονται; Και τι γίνονται πίσω απ’ αυτά και τι υπάρχει και τι μένει με τόσους διαγωνισμούς που έγιναν; Όσο πιο πολλοί φωτισμοί τόσο πιο πολύ σκοτάδι κρύβεται πίσω», είπε για τον μουσικό διαγωνισμό και υποστήριξε πως πρόκειται για πράγματα που μας απομακρύνουν από τον Θεό.
 
Ο κ. Ανθιμος διαπόμπευσε μάλιστα, δημόσια, έναν πιστό που είχε την ατυχία να μπει στον ναό την ώρα που κήρυττε, δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας: «Εφόσον κάνουμε τελετή, θα είμαστε από το πρωί εδώ».
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε