Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους δικαστικούς

Ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους δικαστικούς

Έχουν το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι. Και έκριναν τις περικοπές στον κλάδο τους, αντισυνταγματικές! Η γνωμοδότηση, πάντως, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεχόμενη την εισήγηση του αρεοπαγίτη Βασίλη Λυκούδη, έκρινε ομόφωνα (44 δικαστές) αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών!

Οι μειώσεις χαρακτηρίστηκαν ως πρωτοφανείς και επιλεκτικές και σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, δε βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις μειώσεις μισθών άλλων δημοσίων λειτουργών.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θεωρεί πως αφού οι δικαστές είναι περίπου 4.000, δημιουργείται η πεποίθηση ότι οι περικοπές δεν εξυπηρετούν δημοσιολογικούς σκοπούς, αλλά αποβλέπουν στην πλήρη ανατροπή του συνταγματικού μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών αλλά και στην υπαλληλοποίηση αυτών με την κατάλυση της προσωπικής τους ανεξαρτησίας.

Η γνωμοδότηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι δικαστές θα προσφύγουν στο μισθοδικείο για να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες οι μειώσεις στους μισθούς των Δικαστών – Δείτε εδώ τι απομένει…

Αντισυνταγματική η τροποποίηση των συλλογικών συμβάσεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε