Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

O “Δίας” στέλνει του ληστές στα μικρομάγαζα

O “Δίας” στέλνει του ληστές στα μικρομάγαζα
Οι ληστές άφησαν τις τράπεζες και χτυπούν τα μικρομάγαζα, ψιλικατζίδικα και μονοκατοικίες στα προάστια.
H έντονη παρουσία στους δρόμους, μοτοσικλετιστών της νεοσύστατης ομάδας «ΔΙΑΣ», η οποία «κλείνει» έναν μήνα δράσης, συνέβαλε στο να μειωθούν σημαντικά οι ληστείες σε τράπεζες. «Εσπρωξε» ωστόσο τους κακοποιούς σε άλλες “πηγές ανάληψης” χρημάτων, κάτι που φάνηκε από το μπαράζ ληστειών που είχαμε τις τελευταίες 48 ώρες.
 
Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν οδηγοί ταξί, διανομείς φαγητών, υπάλληλοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και ένας… οδοντίατρος. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι, πρόσφατα, θύματα ληστειών έχουν πέσει υπάλληλοι γραφείων τελετών ακόμη και νεκροταφείων όπως αυτό των Αγίων Αναργύρων.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα”, οι κακοποιοί επιζητούν διαρκώς τρόπους να αποκτήσουν χρήματα και όταν διαπίστωσαν πως η ληστεία σε τράπεζες εμπεριέχει το ρίσκο της σύλληψης στράφηκαν σε άλλους στόχους, όπως συνοικιακά καταστήματα και σουπερμάρκετ, ενώ συχνά “χτυπούν” άτομα που έχουν εντοπίσει να μεταφέρουν χρηματικά ποσά, επισημαίνουν χαρακτηριστικά αστυνομικοί της Ασφαλείας Αττικής. Σχετικά με τη δραστηριότητα της ομάδας «Δίας» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι οι ληστείες τραπεζών μειώθηκαν κατά περίπου 50% τον Απρίλιο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
 

Ωστόσο καθημερινά το… αστυνομικό δελτίο καταγράφει περιστατικά στις γειτονιές με θύματα καταστηματάρχες.
Χθες λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ δυο ληστές μπήκαν σε κατάστημα επίπλων στη λεωφόρο Τατοϊου , απείλησαν τον ιδιοκτήτη με όπλο και αφού τον έδεσαν με μονωτική ταινία σε μια καρέκλα άδειασαν το ταμείο και εξαφανίστηκαν.
Στο Χαλάνδρι οι ληστές έβαλαν στο στόχαστρο ένα ψιλικατζίδικο. Λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ εισέβαλαν και με την απειλή όπλου άρπαξαν 500 ευρώ από τον ιδιοκτήτη.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως αυξάνονται και οι διαρρήξεις στα σπίτια. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο οι ληστές χτύπησαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.
500 ευρώ και το αυτοκίνητο πήραν οι δράστες από μια μονοκατοικία στη Βάρη, μια τηλεόραση και ένα αυτοκίνητο από μονοκατοικία στη Βούλα και 300 ευρώ και το Ι.Χ. ενός 67χρονου στην Ανάβυσσο.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε