Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο “Καλλικράτης” μπλοκάρει και τις…συναυλίες

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συναυλία της πέρσι το καλοκαίρι. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συναυλία της πέρσι το καλοκαίρι. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στο αέρα μένουν τα περισσότερα καλοκαιρινά Φεστιβάλ των δήμων αφού οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι να κάνουν πλέον την ώρα που βρίσκονται υπό…κατάργηση!

 

Τα πάντα είναι σε αναμονή. Άλλες χρονιές τα φεστιβάλ των δήμων (που είναι η βασική αγορά για τις συναυλίες ελλήνων καλλιτεχνών) είχαν κλείσει τα συναυλιακά πακέτα μέχρι τον Ιανουάριο, το πολύ Φεβρουάριο. Όπως γράφουν “Τα Νέα” βρισκόμαστε στη τελευταία μέρα του Απριλίου και τηρούν σιγήν ιχθύος, περιμένοντας τις εξελίξεις. «Λογικό» λένε από την εταιρεία Ρrospero. «Πολλοί δήμοι δεν ξέρουν καν αν θα υπάρχουν».
 
«Το θεωρώ το πιο δύσκολο καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας» λέει ο Πασχάλης Μουχταρίδης από την Οn Stage. «Το σασπένς θα διατηρηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Μπορεί να έχουν διαμορφωθεί τα σχήματα και να έχουν κλειστεί κάποιες βασικές συναυλίες, αλλά ακόμα δεν τις ξέρουμε όλες, ούτε το πού».
 
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί περιμένει κανείς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Μοναδική έκπληξη (ίσως) οι πέντε εμφανίσεις του Ντέμη Ρούσσου (με μοναδική κλεισμένη ημερομηνία την 25η Ιουνίου στο Ηρώδειο). Κατά τα άλλα, το καλοκαίρι – και από την πλευρά των καλλιτεχνών – προδιαγράφεται ταξιδιάρικο και απρόβλεπτο. Και με τους νεώτερους (Μόνικα, Lolek, Ρους κ.ά.) επί ποδός.
 
Τι θα δούμε;
 
Πρώτα πρώτα την Ελευθερία Αρβανιτάκη για πρώτη φορά μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου . 
Η Χάρις Αλεξίου συνεχίζει τις σόλο εμφανίσεις της. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα έχει περιορισμένο (για τα στάνταρτ του) αριθμό εμφανίσεων – όχι πάνω από δεκαπέντε.
 
Στον δρόμο και ο Διονύσης Σαββόπουλος, θα παρουσιάσει σε λίγα θέατρα το αφιέρωμα στου «΄60 τους εκδρομείς». Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος με την κιθάρα του, συνοδεία του ηχολήπτη και του φωτιστή του. Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας και Ρίτα Αντωνοπούλου εις… σάρκα μία. Ο Σταύρος Ξαρχάκος με την ορχήστρα του θα παρουσιάσει τα κινηματογραφικά του, ενώ θα συμπράξει και με την Ελλη Πασπαλά σε ένα αφιέρωμα για τον Νίκο Γκάτσο (που είχε ανεβάσει πέρυσι στο «Παλλάς»). Οι Μαρία Φαραντούρη , Σαβίνα Γιαννάτου, Ελλη Πασπαλά συνεχίζουν τον «Γύρο του κόσμου με τρεις φωνές».
 
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τον νεώτερο Μύρωνα Στρατή, επίσης. Οι Νίκος Πορτοκάλογλου , Μανώλης Φάμελλος και Νίκος Ζιώγαλας συνεχίζουν το χειμερινό τους πρόγραμμα. Οι Γιάννης Ζουγανέλης , Λάκης Παπαδόπουλος και Ραλλία μαζί. Ο Φοίβος Δεληβοριάς με το (ολιγομελές) σχήμα μουσικών που τον είδαμε στο «Μετρό» σε καλοκαιρινή εκδοχή. Κωστής Μαραβέγιας και «Wellcome to Greece» (ο δίσκος του) με την μπάντα του, σε ένα φορτωμένο συναυλιακά καλοκαίρι. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Δήμος Αναστασιάδης μαζί στη γύρα. Η Νατάσα Μποφίλιου σταθερά στις επάλξεις με την μπάντα της. Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Λεωνίδας Μπαλάφας ενώνουν (ξανά) τις φωνές τους σε ένα ηλεκτρικό πρόγραμμα, με ελληνικές και ξένες ροκ ιστορίες.
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε