Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Καντάφι χρωστάει σε Έλληνες πάνω από 700 εκατομμύρια δολλάρια

REUTERS
REUTERS
– Το μεγαλύτερο ”φέσι” σε ελληνικές κατασκευαστικές και εμπορικές εταιρείες
– Έλληνες επιχειρηματίες περιμένουν 30 χρόνια για να εξοφληθούν
– Ακόμα περιμένουν στον ΟΤΕ να πληρωθούν 2,2 εκατομμύρια ευρώ
Οι περισσότερες οφειλές του Λιβυκού Δημοσίου είναι σε εκτελεσμένες κατασκευαστικές εργασίες από ελληνικές εταιρείες και ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει μεγαλώνει την αγωνία των ελλήνων επιχειρηματιών που περιμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος.
 
Σύμφωνα με το Capital, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συζητηθεί χωρίς αποτέλεσμα σε Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Λιβύης η αποπληρωμή των ελληνικών επιχειρήσεων.
 
Μεταξύ των περιπτώσεων ξεχωρίζει το ”φέσι” εκατομμυρίων του Καντάφι σε κατασκευαστική εταιρεία από μεγάλα έργα της δεκαετίας του 1980 που το λιβυκό καθεστώς υποσχέθηκε στους έλληνες επιχειρηματίες ότι θα τα ξεπληρώσει σε πετρέλαιο!
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών για το χρονικό διάστημα 1984-2005, η Λιβύη οφείλει στον ΟΤΕ 2,2 εκατομμύρια ευρώ για αυτό και το 1999 οι τότε υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών Ελλάδος και Λιβύης είχαν υπογράψει Μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης για θέματα χρεών, όπου αναφέρονταν 34 ελληνικές κατασκευαστικές, εμπορικές και τεχνικές εταιρείες.
 
Μεταξύ των εταιρειών που σύμφωνα με το Capital ”φέσωσε” ο Καντάφι είναι η Ηπειρωτική-Νεοδομή, η Sikelis και η ΕΚΤΕ ΑΤΕ, J&P Overseas, Αρχιμήδης, Τσιμέντα Χαλκίδος και ΜΕΤΑΛΕΡΓΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε