Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κοζάνη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κοζάνη

Έφτασε αεροπορικώς στις 5.20 μ. μ. στην Κοζάνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα επταήμερη επίσκεψη στην Κοζάνη και την Καστοριά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τη συνοδεία του και τους μητροπολίτες των δύο πόλεων Παύλου Κοζάνης και Σεραφείμ Καστοριάς, που τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, μεταβαίνει οδικώς στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και μεγάλης αντιπροσωπείας μητροπολιτών, του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρου Καράογλου, του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου.

Σήμερα πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην περιοχή ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα εγκαινιάσει τον Μητροπολιτικό Οίκο Κοζάνης, ιστορικό κτίριο του 1744, ο οποίος αποκαταστάθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κοζάνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε