Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ο Παπανδρέου περνάει στη αντεπίθεση”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με αυτό τον τίτλο παρουσιάζει το…

Bloomberg BusinessWeek την συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεόραση του Bloomberg.

 

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως οι κερδοσκόποι που στοιχηματίζουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν κάνει πιο δύσκολο το δανεισμό της χώρας, καθώς είναι «σαν να αγοράζεις την ασφάλεια του σπιτιού του γείτονα και αν αυτό καεί, παίρνεις τα λεφτά.» Απορρίπτει το σενάριο πως η Ελλάδα θα είναι η επόμενη Lehman Brothers, καθώς αυτό θα αποσταθεροποιούσε τη ζώνη του ευρώ και η Ευρώπη δε θα το επιτρέψει.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως δεν έχει αποκλείσει ποτέ τη λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. “Έχουμε πει πως δε θεωρούμε ότι αυτό είναι απαραίτητο, αλλά θα αφήσουμε αυτήν την πόρτα ανοιχτή αν δούμε πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως ελπίζουμε”.

 

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως τα χρηματοοικονομικά εργαλεία τα οποία η Ελλάδα χρησιμοποίησε στο παρελθόν, προφανώς αναφερόμενος στην υπόθεση της Goldman Sachs, ήταν νόμιμα όταν τέθηκαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δημιούργησαν προβλήματα στη συνέχεια.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ‘case study’ για την Ε.Ε., μια ευκαιρία να ενισχύσει το συντονισμό στα δημοσιονομικά των κρατών μελών, ενώ τέλος λέει πως η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ή η κυκλοφορία ευρωομολόγων είναι στο τραπέζι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε