Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Παρθενώνας στην είδηση του CNN για την ταξιδιωτική οδηγία!

– Φωτογραφία με τουρίστες στην Ακρόπολη επέλεξε το CNN για την είδηση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη.
– Επικριτικά σχόλια για την επιλογή της φωτογραφίας απο τους αναγνώστες της ιστοσελίδας.

Αν και η σχετική οδηγία απο τις ΗΠΑ προς τους πολίτες της εκδίδεται μετά από τις πληροφορίες ότι η αλ Κάιντα σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, το CNN επέλεξε τον Παρθενώνα για να “ντύσει” την είδηση στην ιστοσελίδα του.

Στη λεζάντα της φωτγραφίας γράφει : “Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς στην Ευρώπη να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους όπως τουριστικά αξιοθέατα και αεροδρόμια”.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιεί το CNN στην ιστοσελίδα του.

Τα σχόλια των αναγνωστών

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει απορία και στους αναγνώστες. Ενας απο αυτούς σε σχόλιο κάτω απο την είδηση αναρωτιέται: “Απο πότε ο Παρθενώνας στην Αθήνα  αποτελεί μέρος της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Βρετανίας;”. Και δεν είναι ο μόνος. Πολλοί είναι εκείνοι που διατυπώνουν την ίδια απορία.

Ενας άλλος αναρωτιέται “γιατί το CNN έβαλε φωτογραφία του Παρθενώνα με μια όμορφη γυναίκα να στέκεται μπροστά, σε ένα άρθρο που λέει στον κόσμο να προσέχει την τρομοκρατία”.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο ενός αναγνώστη που λέει ότι “Οι Αμερικανοί είναι περισσότερο ασφαλείς στην Ελλάδα παρά στην ίδια τους τη χώρα. Γιατί στη θέση του Παρθενώνα δεν βάζετε το Μπιγκ Μπεν ή τον Πύργο του Άιφελ;” Την απόψη αυτή συμμερίζεται και άλλο αγναγνώστης γράφοντας: “Η Ελλάδα είναι μία απο τις πιο ασφαλής χώρες στον κόσμο, περισσότερο απ’ ότι είναι η Αμερική γα τους Αμερικανούς”.

“Ακόμα και σε ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, το CNN δεν έχασε την ευκαιρία να δυσφημίσει την Ελλάδα”, παρατηρεί ένας άλλος αναγνώστης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε