Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Πολάκης επισκέφθηκε τους μαθητές από την Κομοτηνή που νοσηλεύονται με δηλητηρίαση [pics]

Ο Πολάκης επισκέφθηκε τους μαθητές από την Κομοτηνή που νοσηλεύονται με δηλητηρίαση [pics]

Τους μαθητές από την Κομοτηνή που έπαθαν δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, με αποτέλεσμα να 39 εξ’ αυτών να καταλήξουν στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Παύλος Πολάκης. Οι υπόλοιποι μαθητές νοσηλεύονται στο “Ιπποκράτειο”.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνομίλησε με τους γιατρούς, ενωμέρώθηκε για την κατάσταση της υγείας των μαθητών και έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή του στο έκτακτο περιστατικό.

“Με συμπτώματα από το ανώτερο και κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα μεταφέρθηκαν χθες στο “Γ.Γεννηματάς”, στη διάρκεια της εφημερίας, 75 μαθητές (1η και 2α Λυκείου)”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Από αυτούς οι 39 εισήχθηκαν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για αντιμετώπιση και παρακολούθηση. Η κατάσταση των ασθενών είναι υπό έλεγχο. Σε όλους τους μαθητές παρασχέθηκε η δυνατότητα της ψυχολογικής υποστήριξης από την κοινωνική υπηρεσία. Στο Νοσοκομείο βρίσκονται οι συνοδοί καθηγητές και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας προς υποστήριξη των μαθητών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αιτία που οδήγησαν τους μαθητές μαζικά στα νοσοκομεία “Ιπποκράτειο” και “Γεννηματάς”.

Οι μαθητές βρίσκονταν στην Αθήνα για εκπαιδευτική εκδρομή, αλλά τελικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με σύμπτωμα τροφικής δηλητηρίασης, αφού είχαν κάνει τρεις στάσεις για φαγητό. Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Ασφάλεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τη μαζική εισαγωγή των μαθητών στα δύο νοσοκομεία.

 

 

Όπως είπε το απόγευμα της Παρασκευής στο “LiveNews”, η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, Ματίνα Ζαμπατέλη,”ξεκινησαμε χθες το πρωί από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Καθ’ οδόν κάναμε τρεις στάσεις για φαγητό. Σήμερα το πρωί είχαμε τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροιες, πονόκοιλος… 23 παιδιά με 2 συνοδούς καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο οι υπόλοιποι ήρθαμε εδώ στο Γεννηματάς λίγο αργότερα γιατί είχαμε κάποια νέα κρούσματα”.

Όπως είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο η Μ. Παγώνη, Πρ. ΕΥΑΝΑΠ στο Γεν. Κρατικό Αθηνών: “Είναι σταθερή η κατάσταση των παιδιών… Τα παιδιά είναι με εισαγωγή και υπάρχει υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς γιατί είναι μόνα τους εδώ σε ένα ξένο περιβάλλον… Οι γονείς των παιδιών να μην ανησυχούν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη… Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών για να διευκρινιστούν τα αίτια της αδιαθεσίας τους, ωστόσο μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε