Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Προμαχώνας επιμένει στο κλείσιμο των συνόρων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα σύνορα παραμένουν κλειστά και επιτρέπεται η διέλευση μόνο στα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου Προμαχώνα. Μετά από την χθενινή απογευματινή τους σύσκεψη, αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο, ανοιγοκλείνοντας τα σύνορα στον Προμαχώνα. 

Από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 08:00 σήμερα το πρωί τα σύνορα ήταν ανοιχτά. Όμως μετά έβαλαν ξανά τα μπλόκα και κανείς δεν πέρνάει μέχρι την επόμενη τους απόφαση να τα ανοίξουν, άγνωστο πότε!

Την ίδια πολιτική, θα ακολουθήσουν οι αγρότες, τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη Τρίτη, όπου μετά από παρέμβαση του Σερραίου υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη, πρόκειται να συναντήσουν το πρωί, στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Τα αιτήματα που θα θέσουν στον υφυπουργό οι αγρότες, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής Γιώργο Κασάπογλου, θα αφορούν αποκλειστικά το νομό Σερρών. 

Κύρια, αιτήματα των Σερραίων αγροτών, μεταξύ άλλων είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω του Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, των γνωστών ΠΣΕΑ και η οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές καλαμποκιού και βαμβακιού από την εμφάνιση στις καλλιέργειές τους, του λεγόμενου πράσινου σκουληκιού, τον Αύγουστο του 2008.

Εξάλλου οι αγρότες θα ζητήσουν, νέους αναδασμούς στο νομό, επιπλέον αρδευτικά έργα, την πληρωμή της βιομηχανικής ντομάτας καθώς επίσης και την απομάκρυνση υπαλλήλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε