Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Πρωθυπουργός του… Δ/Ξ και Δ/Α

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν στρίμωξαν το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά κι εκείνος όταν κλήθηκε να

δώσει μια απάντηση στα … στρογγυλεμένα ερωτήματα.
Προτίμησε την απάντηση που δίνουν όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν στα γκάλοπ! “Δεν ξέρω” και “δεν απαντώ” ήταν στην ουσία όλες του οι απαντήσεις.

Ακόμα ηχεί στα αυτιά όλων η απίθανη απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αν θα μειωθούν οι μισθοί του Δημοσίου:
“Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέα περικοπή μισθού. Αν εσείς έχετε κάποια πληροφόρηση, εγώ πάντως τέτοια πληροφόρηση δεν έχω. Γιʼ αυτό λέω προσοχή στο τι λέμε και τι κλίμα δημιουργούμε.”

Να υποπτευτούμε μετά από αυτό ότι έβαλε τόσους αναπληρωτές μήπως και καταφέρει να συντονιστεί από μόνη της η Κυβέρνηση καθώς ο ίδιος (με βάση τις απαντήσεις που δίνει) μοιάζει να απέχει απ’ το κυβερνητικό έργο;
Ας επανέλθουμε όμως στο δεύτερο σκέλος της απάντησης ( “Γιʼ αυτό λέω προσοχή στο τι λέμε και τι κλίμα δημιουργούμε.”) και τα περί δημιουργίας εντυπώσεων από άλλους και όχι από την ίδια την Κυβέρνηση και μάλιστα από τα κορυφαία στελέχη της…

Ο Πρωθυπουργός προτίμησε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για δημιουργία άσχημου κλίματος μέσω διασποράς φημών για αυξήσεις. Το πρώτο του παράδειγμα ήταν μάλιστα η φημολογούμενη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης.
“Ξέχασε” ο κύριος Πρωθυπουργός ότι οι “φήμες” ξεκίνησαν από τον ίδιο τον τσάρο της Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου που από τις Βρυξέλλες άνοιξε το θέμα λέγοντας “δεν μπορεί να επιδοτεί το κράτος τις θερμαινόμενες πισίνες”.

Φυσικά και δεν τράβηξε το αυτί του υπουργού ο Πρωθυπουργός γιατί προφανώς “δεν το άκουσε”, φαίνεται το διάβασε την επόμενη ημέρα στις εφημερίδες και συμπέρανε ότι… φταίνε οι δημοσιογράφοι!

Τράβηξε λοιπόν το αυτί των δημοσιογράφων ο κ. Παπανδρέου, αλλά γιατί; Γιατί όπως είπε έπρεπε να περιμένουν την απόφαση της Κυβέρνησης. Η απόφαση λοιπόν είναι ότι δεν αυξάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης.
Δεν έβαλε όμως τελεία εκεί ο Πρωθυπουργός. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν αυξάνεται γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να δόση επίδομα στους κοινωνικά ασθενέστερους…

Άρα η απάντηση που… δεν έδωσε, είναι ότι μόλις είναι έτοιμη η Κυβέρνηση (αυτό υπολογίζεται κάπου στο Γενάρη) τότε θα έρθει και η εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Τότε που όλος ο κόσμος θα χρειαστεί να “φουλάρει” ξανά τις δεξαμενές θα δεί την τιμή του πετρελαίου να ανεβαίνει σε μια νύχτα κάπου 30 με 35 λεπτά το λίτρο!

Μια άλλη απάντηση που δεν έδωσε ο Γιώργος Παπαπανδρέου είναι ότι αυξάνεται η τιμή 48% στα τιμολόγια χιλιάδων σπιτιών σε χωριά κλπ. (ή εξοχικά για όσους έχουν), αυξάνονται (λίγο είναι η αλήθεια) τα τιμολόγια του μέσου νοικοκυριού, αλλά φθηναίνει κατά πολύ (ως και 16%) το ρεύμα όσων ιδιωτών καίνε πάνω από 1.7000 κιλοβατώρες το τετράμηνο.
Ερώτηση: μήπως αυτοί που καίνε πάνω από 1.700 κιλοβατώρες είναι εκείνοι που έχουν και τις θερμαινόμενες πισίνες που δεν θέλει να τις … επιδοτεί ο κύριος Παπακωνσταντίνου;

Ο Πρωθυπουργός πάντως έκανε τη δουλειά του, γνωρίζοντας ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση βγήκε και τα… έψαλλε στους δημοσιογράφους… Οι δημοσιογράφοι πάλι;
Αν κάποιος μείνει στα όσα ακούστηκαν στα δελτία ή διαβάσει τις σημερινές εφημερίδες θα δει μονάχα τις απαντήσεις που … δεν έδωσε ο κ. Παπανδρέου.

Υ.Γ.  Τα είπε και … έφυγε ξανά για τη βόρεια Ευρώπη, ο δε τσάρος της οικονομίας ξεκινάει περιοδεία για να πείσει ότι ξαφνικά η Ελλάδα έγινε επενδυτικός παράδεισος…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε