Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί όσους κατονόμασαν Πεπόνης και Μουζακίτης

Συνάδελφος των δύο εισαγγελέων καθώς και υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου τα άτομα που θα προσέλθουν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής θα καλέσει μέσα στις επόμενες μέρες  να καταθέσουν ενόρκως τα πρόσωπα τα οποία κατονόμασαν ότι ”παρενοχλούσαν” το έργο τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου τα άτομα που θα προσέλθουν δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού και ”είναι υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου”, καθώς και συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων που είναι ψηλά στην εισαγγελική ιεραρχική πυραμίδα.

Οι μάρτυρες θα διευκρινίσουν εάν οι ”παρενοχλήσεις” προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς πραγματοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή έγιναν για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια ο κ. Μακρής θα αξιολογήσει τόσο τα υπομνήματα όσο και τις διευκρινίσεις που έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως και τις καταθέσεις των μαρτύρων που θα κληθούν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το κλείσιμο του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων θα εκτιμήσει εάν τελέστηκαν αδικήματα ή όχι από τους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες, αλλά και από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. Από τον Φ. Μακρή θα ακολουθήσει η έκδοση πορίσματος, με το οποίο ή θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί και πειθαρχικά αδικήματα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.

Όπως εκτιμά ο κ. Μακρής, η διοικητική έρευνα που διεξάγει θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Διαβάστε επίσης:
Τρίτος γύρος διευκρινίσεων από Πεπόνη-Μουζακίτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε