Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αρνείται να επιβεβαιώσει το email της τρόικα για τα εργασιακά

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αρνείται να επιβεβαιώσει το email της τρόικα για τα εργασιακά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.09.2012 | 16:27
Πρώτη δημοσίευση: 05.09.2012 | 16:27

 O εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Ολι Ρεν αρνήθηκε σήμερα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη επιστολής της τρόικας προς τις ελληνικές αρχές, σχετικά με αναθεώρηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σαϊμον Ο΄Κόνορ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων και ότι παρά τις «σημαντικές προκλήσεις» των τελευταίων 2,5 ετών, όταν άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη δημιουργία μιας πιο δυναμικής αγοράς εργασίας. Παράλληλα, υποστήριξε πως όταν επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την απασχόληση.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ακόμη ότι η παραμονή της τρόϊκας στην Ελλάδα θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Ζητούμενο, όπως είπε, είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόϊκας, ώστε, στη συνέχεια, να υπάρξει επικύρωσή της σε πολιτικό επίπεδο από την Ευρωζώνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την οποία τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα επιλυθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου ο Σ. Ο' Κόνορ ανέφερε ότι είναι πρόωρο να προεξοφληθούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης Συνόδου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένα στάδια στην όλη διαδικασία, πριν φτάσουμε στη Σύνοδο.

Σημείωσε ακόμη ότι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας διαφέρουν και πως οι διαδικασίες, που ακολουθούνται για τις δύο χώρες είναι, επίσης, διαφορετικές.

Εξ άλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ και την άρνηση της Χάγης να δοθεί νέα χρηματοδότηση στην Αθήνα, τονίζοντας ότι πάγια θέση της Επιτροπής είναι να μην εμπλέκεται στις προεκλογικές διαδικασίες στα κράτη- μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος το πενθήμερο - Εξι μέρες εργασία και ωράριο λάστιχο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο