Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο ελληνοαυστραλός που εξόργισε μια ολόκληρη ήπειρο!

Λέγεται Αλεξ Περι, είναι σχεδιαστής μόδας και κριτής στο αυστραλέζικο “Australia’s net Top Model”. Εχει προκαλέσει οργή στον γυναικείο πληθυσμό αλλά και σύγχυση στον τηλεοπτικό κόσμο της μόδας με την κριτική του σε ένα 18χρονο μοντέλο από το Πέρθ, την οποία χαρακτήρισε «παραγεμισμένη» βαλίτσα.

Η Αλισάνδρα Μουν, η οποία έχει ύψος 1.75 , φοράει νούμερο 8 και ζυγίζει μόλις 57 κιλά, έμεινε έκπληκτη όταν το μέγεθος της αποδείχτηκε πρόβλημα στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου.

Ο Εληνοαυστραλός κριτής σχολίασε το γεγονός ότι η διαγωνιζόμενη δεν κατάφερε να «χωρέσει» σε ένα από τα φορέματα των σχεδιαστών του σόου, λέγοντας ότι δεν ψάχνουν για «μοντέλο προσώπου» αλλά για «μοντέλο σώματος».

Η Μουν είπε ότι τέτοιου είδους σχόλια περνούν αρνητικά μηνύματα στις νεαρές κοπέλες που παρακολουθούν την εκπομπή, παρόλο που είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για τη βιομηχανία της μόδας. «Δεν θέλω να χάσω βάρος, είμαι ευχαριστημένη με το μέγεθος μου. Φαίνομαι και νιώθω υγιής, έχω αθλητικό σώμα και απλά έτσι είμαι εγώ», είπε.

Ο Πέρι, ο οποίος αρνείται να απολογηθεί για τα σχόλια του, είπε ότι ένα μοντέλο πρέπει να καταφέρει να ‘δουλέψει’ και να λάμψει σε ένα οποιοδήποτε περιβάλλον όπου γίνεται η φωτογράφηση. «Τα μοντέλα πρέπει να είναι αρκετά αδύνατα έτσι ώστε να ‘χωράνε’ σε ένα δείγμα φορέματος. Της έδωσαν να φορέσει ένα νούμερο δέκα φόρεμα και της ήταν μικρό», είπε. Ο κ. Χέιρνετ, διευθυντής του πρακτορείου μοντέλων «Scene Model Management» είπε ότι τα σχόλια δεν αντικατοπτρίζουν την βιομηχανία της μόδας.«Τα μοντέλα μας δεν είναι ποτέ κάτω από το νούμερο 8», είπε.

Η διαιτολόγος, Μάργκαρετ Χέις, είπε ότι σχόλια όπως τα παραπάνω, μπορούν να προκαλέσουν βαθειά βλάβη στον ψυχισμό των νέων και να δημιουργήσουν διατροφικές διαταραχές στις νεαρές κοπέλες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε