Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο γιος απειλούσε να αυτοκτονήσει και η μάνα έπαιζε… μπιρίμπα! – Μάστιγα οι απειλές νέων να αυτοκτονήσουν λόγω εξάρτησης από το internet

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– 13χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί έχασε 130.000 εικονικά ευρώ
– 17χρονος απείλησε με αυτοκτονία γιατί έχασε… πόντους
– Κάποιος κατέθεσε μήνυση γιατί του έκλεψαν το “σπαθί” και τις “λίρες” από το internet

Η ιστορία που θα μείνει για πάντα στη μνήμη των αστυνομικών είναι σίγουρα αυτή του 15χρονου αγοριού στα νότια προάστια της Αθήνας.

Οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τον είχαν εντο0πίσει να απειλεί να δώσει τέρμα στη ζωή του και έκαναν τα πάντα να προλάβουν το κακό.

Παρ’ ότι είχαν μείνει άφωνοι από το γεγονός ότι το παιδί ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί έχανε πόντους στο παιχνίδι που έπαιζε, σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν την αντίδραση της μητέρας του όταν ως όφειλαν την ενημέρωσαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” την βρήκαν “χαλαρή” να παίζει μπιρίμπα με τις φίλες της. Όταν της είπαν γιατί είχαν πάει στο σπίτι της εκείνη τους απάντησε: “Μην ασχολείστε. Εχει προσπαθήσει και άλλη φορά να αυτοκτονήσει το παιδί επειδή έχανε στο παιχνίδι. Θα πάρει ένα χάπι και θα του περάσει”
Ατάραχη είπε στους αστυνομικούς ότι είναι όλα καλά και πως όταν τελειώσει την παρτίδα της θα πάει να του μιλήσει…

Θα αυτοκτονούσε για χρήματα που δεν έχασε

Ο Γιώργος είχε αρχίσει να παίζει καζίνο στο ίντερνετ από τα 13 του. Για δύο μήνες περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του παίζοντας την e-ρουλέτα. οταν αποφάσισε να σταματήσει το παιχνίδι έλαβε μήνυμα πως χρωστούσε 130.000 ευρώ στην εταιρεία. Στην οικογένειά του άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη για το ποσό που τους επιβάρυνε και ανέφερε πως θα έβαζε τέλος στη ζωή του. οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν από το κινητό του τηλέφωνο. όπως αποδείχθηκε, το ποσό που χρωστούσε ήταν εικονικό και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Στην αυτοκτονία λόγω… εικονικής αποβολής

Ο 13χρονος Βασίλης και ο 17χρονος Νίκος απείλησαν πως θα βάλουν τέρμα στη ζωή τους όταν έχασαν πόντους στο Lineage. Ένας άλλος 15χρονος που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει μία φορά όταν έχασε πόντους στο παιχνίδι, επανέλαβε την απόπειρα όταν ο διαχειριστής του παιχνιδιού τον απέβαλε λόγω “ανάρμοστης συμπεριφοράς” για δύο ώρες.

Και μηνύσεις για εικονικές κλοπές

Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε στην Ελλάδα και η πρώτη μήνυση για κλοπή “διαδικτυακού” ξίφους και χρυσών λιρών από χρήστη online παιχνιδιού! Ο “κλέφτης” εντοπίστηκε, αλλά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο να εκδικάσει κλοπή άυλου αντικειμένου.

Κάποιοι ίσως χαμογελάσουν, κάποιοι άλλοι ίσως θεωρήσουν τις παραπάνω ιστορίες ψεύτικες. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινές και συμβαίνουν σε μια χώρα που ακόμη πολλοί δεν ξέρουν την ακριβή έννοια της λέξης διαδίκτυο…
Όπως και κάθε τι άλλο η Ελλάδα αντιμετώπισε το καινούργιο …. internet πρώτα με άκρατο φόβο, μετά με υπέρμετρο ενθουσιασμό… στο ενδιάμεσο ξέχασε και πάλι την παιδεία και τους κανόνες…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε